Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  03.02.2015 10:06:32

Bitcoinové zpravodajství: možný pokles

Podle průzkumu Coin Center nemá většina Američanů ani zdání o tom, co to znamená Bitcoin. Vypadá to, že kryptoměny budou muset urazit ještě dlouhou cestu, než se dostanou do všeobecného povědomí, stejně jako je tomu v případě platebních karet, případně dalších způsobů platby.
 
Není pochyb o tom, že bitcoin je ještě v plenkách a zatím se pohybuje na úrovni technologické novinky, která je přijímána technologickými nadšenci, ale většinová veřejnost buď neví, nebo tápe. Bude potřeba ještě mnoho osvětové práce, než se všeobecná povědomost rozšíří. Není to však nic překvapivého. Navzdory vlně zájmu v minulých letech, stále ještě 65 % lidí nemá představu o tom, co je bitcoin. Z těch, co mají povědomí, nikdy k placení nepoužilo bitcoin 80 % lidí.
 
Je evidentní, že bitcoin čeká ještě spoustu práce. Na druhou stranu je to také veliká příležitost. Pokud se na to podíváme z druhé strany, tak zde existuje veliké množství lidí, kteří vědí, co je to bitcoin a pokud se podaří zbavit veřejnost obav z nedostatečné regulace, máme zde veliký prostor pro konkurenci, ekonomický růst a technologické inovace.
 
I když je hlavně na internetu okolo bitcoinu živo, nesmíme zapomínat na to, že používání bitcoinu je stále ještě v plenkách. Z uživatelů internetu zná bitcoin nadpoloviční většina respondentů. To je také dost málo a daleko od všeobecného povědomí. Pokud budou bitcoin akceptovat maloobchodní prodejci, budou tento způsob plateb chtít využívat i zákazníci. Je tedy potřeba aby bitcoin začala používat většina zákazníků, čímž by se také bitcoin stal také atraktivní pro další maloobchodní prodejce.
 
Jak dlouho tedy může trvat, než se bitcoin prosadí v maloobchodě? Abychom získali přibližnou představu, můžeme se podívat do minulosti na jiné inovační technologie. Kreditním kartám trvalo 20 – 30 let, než se dokázaly prosadit. Internet potřeboval zhruba stejnou dobu. Znamená to, že než se prosadí bitcoin, že to bude trvat minimálně 15 let? Může být, ale bitcoin může také nabrat jiný směr. Bitcoin nemusí sloužit pouze jako platební prostředek, ale může sloužit pro nejrůznější verifikační procedury. Kterou cestou se bitcoin vydá, není zatím jasné, ale potenciál k dalšímu vývoji zde je.
 
Nyní se podíváme na grafy.
 
 
Na grafu BitStampu vidíme nerozhodnou poslední svíčku. Cena skončila tam, kde začala za relativně velikého objemu. Po průrazu podpory na 225 USD se cena pokouší testovat tuto novou rezistenci ze zdola. Další resistencí je rostoucí trendová čára, která byla proražena předposlední svíčkou se solidním objemem. Vidíme, že zavírací cena je prakticky již dva dny na stejné hodnotě a to vyjadřuje nerozhodnost. Nicméně proražení podpor je ve prospěch poklesu.
 

Další grafické analýzy a rozbory ZDE

 

| sledujte nás přes Facebook |

 


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688