Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  27.01.2015 11:58:56

Bitcoinové zpravodajství (27.1.2015)

Objevila se novinka, že bratři Winklevossovi, to jsou ti, co se soudí s Markem Zuckerbergem o podílu na Facebooku, oznámili, že založí plně regulovanou burzu na bitcoiny. Má se jmenovat Gemini, což si ti chytřejší z nás umějí přeložit z latiny jako „blíženci“, neboli dvojčata. Burza prý má představovat pro bitcoin to, co představuje Nasdaq pro akcie.
 
Oba bratři obdrželi 65 miliónů dolaru v akciích Facebooku, které prodali v roce 2008 poté, co se dali do sporu se zakladatelem o spolupodílnictví. Za tyto stržené peníze si najali experty z hedžových fondů, bank a experty na regulaci. Softwaroví inženýři mezitím začali psát program od začátku a v současné době má existovat testovací model jejich bitcoinové burzy. Ke spuštění má dojít až dostanou schválení od finančních regulačních orgánů v New Yorku.
 
To je pro zákazníky v USA dobrá zpráva, protože regulovaná burza může rozptýlit obavy spojené s obavami, které přetrvávají v důsledku potíží BitStamnpu a krachu Mt.Gox. Nicméně otázkou stále zůstává, jestli dokáže tým okolo Gemini naprogramovat dostatečně bezpečnostně robustní projekt. V nejbližších měsících se ukáže, zda se povede projekt uvést do provozu. Pro bitcoin jako takový by to byla pozitivní zpráva.
 
Nyní ke grafům.
 
 
Na BitStampu došlo po prudkém propadu způsobeném uzavíráním účtů a odchodem klientů po potížích s ukradením bitcoinů k oživení ceny. Klienti kteří zůstali, se rozhodli využít nízké ceny a došlo k vyrovnání toho největšího propadu. Poslední svíčka je relativně malá vzhledem k předchozí i při srovnatelném obchodním objemu, což znamená, že se opět objevily prodeje. Jinak by svíčka pokračovala v růstu. Cena již počtvrté uzavřela nad klesající trendovou čarou. Žádný z růstů zatím nebyl tak silný, aby se podařilo prorazit resistenci představovanou zelenou čarou, což je úroveň 250 USD. Zatímco obchodní objem je stejně veliký jako den předtím, velikost růstu nenasvědčuje tomu, že by se v tomto objemu nacházely pouze nákupní příkazy. Naopak je zde zřejmé vyčerpání růstu s možným opětovným poklesem.
Pokud cena bitcoinu prorazí úroveň 250 dolarů, mohlo by se jednat o začátek nového růstu. Prozatím však zůstáváme stále v klesajícím trendu.
 
 

Další grafické analýzy ZDE

 | sledujte nás přes Facebook |
 
Na dlouhodobém grafu BTC-e se bitcoin dotkl zespoda klesající černé trendové čáry a to naznačuje možnou resistenci dalšímu pohybu. Je to důležité? Možná. Nicméně pro rozhodování o dalším vývoji bychom potřebovali průraz zeleně naznačené úrovně 250 dolarů. Pokud zde nebude viditelný růst vzhůru, zůstáváme i nadále v sestupném trendu.
Hranice 250 USD je důležitou resistencí a je třeba sledovat, jak se bitcoin zachová při jejím překonávání. Na druhou stranu známky dalšího poklesu jsou založeny jen na sledování objemu a to není přesvědčivé znamení pro odhad dalšího vývoje. Celkově zůstáváme mimo a nemáme důvody pro vstup ani do spekulací na růst, ani do spekulací na pokles.


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz



Přečtěte si také:

02.10.2015[macroUPDATE 1.1] USA (September 2015) TRIMBROKER (TRIMBROKER)
01.10.2015Sumár dňa: 29.9.2015 (1.10.2015) TRIMBROKER (TRIMBROKER)
27.08.2015Denný výhľad na EURUSD 26.8.2015 (27.8.2015) TRIMBROKER (TRIMBROKER)
14.07.2015Bitcoinové zpravodajství: bitcoiny rostou díky Řecku Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
23.06.2015Bitcoinové zpravodajství: Řecko a bitcoin? Nesmysl. Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688