Chřipka útočí na Česko: rady, jak se jí ubránit

TNBiz, 26.1.2015
Pocení střídá zimnice, bolest svalů, kloubů a hlavy a hlavně vysoké horečky. Chřipka je opět tady. Severní Morava má už nemocných přes 1600 na sto tisíc obyvatel. Stejně jako Liberecko. Prostě chřipku se vymýtit nedaří, hlavně na přelomu ledna a února. O to podstatnější je zaměřit se na prevenci. Přitom by stačilo tak málo, a to posílit imunitu a oslabený organismus. Jakým způsobem?

Nadopujte se vitamíny
Není nic jednoduššího, než zařadit do svého jídelníčku více vitamínů. Nejvíce imunitnímu systému prospívají citrusy, které obsahují velké množství vitamínu C. Během zimy nám chybí sluneční paprsky a s nimi i vitamín D. Ten můžete doplnit například ořechy, konzumací listové zeleniny a luštěnin. Ty navíc obsahují hořčík, zinek a vitamín E. Neopomíjejte ani česnek, ten se řadí mezi přírodní antibiotika.

Nepodceňujte pitný režim
V létě neustále ze všech stran slyšíme, že nemáme zapomenout dostatečně pít, hydratovat a ochlazovat organismus. V zimě, během chřipkového období, to však platí dvojnásob. Vypijte alespoň dva litry vody denně, nebudete se cítit vyčerpaně.

Do pitného režim ovšem zařaďte i bylinné čaje, které detoxikují organismus a vyplavují škodlivé toxiny. Ideální je čaj z mateřídoušky, kopřivy, lípy, heřmánku nebo zázvorový čaj, který vás během nachlazení prohřeje.

Relaxujte a spěte
Dospělý člověk potřebuje spát sedm až osm hodin denně. Pokud nedáte tělu dostatečný prostor k regeneraci a odpočinku, budete se cítit zesláblí a nemoci u vás budou mít větší šanci. Nedostatkem spánku tělo slábne a s ním i imunitní systém.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky