Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  18.01.2015 09:04:07

Bitcoinové zpravodajství: Bitcoin v kritické fázi

Bitcoinová burza BitStamp pozastavila své obchodování poté, co došlo k bezpečnostnímu průniku a odcizení zhruba 19000 bitcoinů v celkové hodnotě 5 miliónů USD. Damijan Merlat, jeden ze dvou slovinských zakladatelů burzy oznámil, že po posílení bezpečnosti by měla burza BitStamp začít obchodovat v pátek 9. ledna 2015.


   Dodal, že zákazníci se nemusí obávat toho, že by přišli o své bitcoiny, protože byla přijata další bezpečnostní opatření a bezpečnost převodů byla celkově zvýšena. Dále uvedl, že nejrůznější instituce z Evropské Unie a Spojených Států provádějí vyšetřování bezpečnostního průniku. Nicméně nejmenoval, které instituce se podílí na vyšetřování. Slovinská policie na dotaz Reuters uvedla, že se na vyšetřování nepodílí.


   V únoru minulého roku provozovatelé BitStampu oznámili, že vyvinuli řešení, které zamezí kybernetickým útokům proti jejich platformě. Bylo to poté, co Mt.Gox, jedna z největších bitcoinových burz oznámila, že ztratila bitcoiny v celkové výši 650 miliónů USD po kybernetickém útoku.


   Ohledně BitStampu, tento průnik a odcizení bitcoinů znamená jen dílčí ztrátu z celkového počtu bitcoinových rezerv držených BitStampem. Rezervy jsou nyní drženy na počítačích oddělených od sítě. Tuto informaci si lze přečíst na webových stránkách provozovatele.


   Odstavení bitcoinové burzy od sítě trvalo déle, než se předpokládalo na začátku. Nicméně pokud opravdu dojde k plnému provozu a klienti se dostanou ke svým účtů, bude to znamenat citelnou úlevu.
Z výše uvedených důvodů je tedy vhodné aby bitcoinoví investoři věnovali zvýšenou pozornost vývoji ohledně bitckoinu v této záležitosti. Může se stát, že frustrovaní lidé budou uzavírat své účty na BitStampu a převádět své úspory pryč. To by mohlo rozkolísat obchodování s bitcoiny na ostatních burzách a mohlo by dojít k jejich výprodeji.
Nyní se soustřeďme na grafy.

Grafické analýzy ZDE

Po převládajícím dlouhodobějším pohybu stranou došlo k proražení kritické hranice 300 USD, poklesu a poslední den došlo k mírnému nárůstu. Poslední svíčka je typu inside svíčka, to znamená celým svým objemem i s knoty se nachází uvnitř rozsahu předchozí svíčky. To značí obchodní nerozhodnost a naznačuje, že směr, kterým opustí oblast předchozí svíčky, bude z krátkodobého hlediska převažovat.
Problémy online burzy BitStamp naznačují, že v současné době není důvěryhodným zdrojem obchodních informací a je tedy lepší se orientovat na jiné online burzy. Pokud se BitStamp opět rozběhne do plné funkčnosti, může to znamenat pokles ceny bitcoinu v důsledku likvidace pozic obchodníky a převáděním bitcoinů jinam. Nicméně problémy BitStampu by se neměly nějak výrazně na celkové ceně bitcoinů projevit.


   Z dlouhodobého grafu na BTC-e vidíme, že situace se nachází v důležitém bodě svého vývoje. Bitcoin se nachází mezi dvěma trendovými čarami. Jedna je založena na propojení lokálních minim, druhá na propojení lokálních maxim. Došlo k proražení spodní trendové linie a nyní probíhá test horní trendové čáry. Soutěžně s tím se testuje i psychologická hranice 300 USD. Klesající trendová čára a hranice 300 USD by měly dohromady tvořit silnou resistenci postupu vzhůru.


   Tato resistence po svém otestování by mohla způsobit pokles bitcoinu nejprve k hranici 260 USD, a poté pokračovat směrem k 200 USD. Hranice 200 USD je opět kulaté číslo, psychologická hranice, kde by se mohlo najít větší množství obchodníků na růst, proto je spekulativní pozice na pokles nastavena na výběr zisků v okolí této hranice.


   Bitcoin v posledních dnech skončil dole a poté korigoval. Nicméně obchodní objem korekce je nižší, než z předchozího dne, což indikuje, že zřejmě nenastává obrat ve směru. To vše naznačuje, že převládající pohyb zatím vypadá směrem dolů. Dokud neuvidíme silný pohyb k úrovni 300 USD, nedá se předpokládat, že došlo ke změně vývoje.       

 

Další grafické analýzy ZDE

 

| sledujte nás přes Facebook |

 


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

14.01. 10:53  kurz bitcoinu (delegát XVII. sjezdu KSČ)
14.01. 10:44  kurz bitcoinu (Kurz Bitcoin)

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 10:10  Nvidia: Zveřejnění nových AI čipů Research (J&T BANKA)
Út 10:01  Tohle kolo souboje s inflací jsme vyhráli Jan Berka (Roklen24)
Út   9:46  Makro: Smíšený vývoj cen výrobců Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688