STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  25.12.2014 22:26:20

Jim Cramer: akcie pro příštích 25 let

Autor: Lukáš Groh

Níže jsou uvedeny podniky s největším potenciálem pro budoucí růst. Některé mohou být poněkud fádní, zatímco jiné mohou investory překvapit. Všechny tyto akcie však vykazují jednu či více z následujících vlastností: energické vedení a postavení na trhu, stabilní a rostoucí peněžní toky, mnohonásobný zdroj příjmů. Přičemž vývoj těchto akcií není nutné sledovat každý den. Tento článek vychází ze zprávy, kterou zveřejnila společnost Goldman Sachs.

1. Facebook (FB)Facebook je dlouhodobě oblíbený mezi masou lidí, přičemž sociální síť Marka Zuckerberga má všechny atributy uvedené výše. Žádná jiná společnost v budoucnosti nebude dominovat širokým způsobem komunikace, stejně jako bavit a informovat. Mike Murphy z "Fast Money" si myslí, že to bude vůbec první americká společnost, která překročí 1 bilion dolarů.

2. Alibaba (BABA) - Tržní hodnota dosahuje 250 miliard. Alibaba je čínský internetový maloobchodní gigant, jejíž finanční zázemí se může pochlubit řadou opravdu velkých čísel.

3. Google (GOOG) - Všechna dlouhodobě zaměřená portfolia by byla neúplná bez tohoto titulu tzv. do-it-all tech (technologická firma zabývající se vším). Zatímco většina příjmů společnosti z poslední dekády byla díky zdrojům vytvořeným z reklam vyhledávače, předpokládá se, že v budoucnu tomu tak nebude – příkladem může být zaměření od léku pomáhajícímu léčit autismus až po auta s funkcí autopilota. Bude jistě zajímavé sledovat, který hit od Larryho Page bude jako první.

4. Apple (AAPL- Měli by si investoři dělat starosti kvůli odchodu Tima Cooka? Ale vůbec, Apple má spoustu možností jak nadále na trhu prorazit. Apple hodinky – budou připraveny k vydání v roce 2015 – jedná se o první krok společnosti do všudypřítomných "věcí s internetem." Dále mají následovat TV a auta. To vše by mohlo znamenat vysoké příjmy v nadcházejících letech.

5. Tesla (TSLA) — Tento seznam by nemohl být kompletní bez jedné ze společností založené nebo spravované Elonem Muskem. Společnost sází hlavně na pohodlí a kvalitu svých produktů.

6. Nike (NKE) — Obuvní společnost Phila Knighta těží z obrovského rozmachu zvlášť u střední třídy na rozvíjejících se trzích - hlavně Čína a Mexiko. Dle zprávy banky Goldman Sachs, investice společnosti Nike, úroveň inovací a rozsáhlé distribuční sítě by měly umožnit značný růst podílu na trhu.

7. Edwards Lifesciences (EW) — Největší světový producent srdečních chlopní bude těžit ze stárnutí dnes aktivního obyvatelstva v USA. A počkejte, až střední třída, dynamicky se rozvíjející ekonomiky Činy, objeví červené maso

8. Carnival Corp. (CCL) — Největší světová společnost na výletní plavby za minulých 18 měsíců zadala objednávku čtyř lodí

9. Align Technology (ALGN) — Align dosahuje 80 % pokrytí trhu s neviditelnými rovnátky. Trh dentálního vybavení na rozvíjejících se trzích by měl růst v příštích letech dramaticky růst.

10. Veolia (VE) — Poskytovatel čisté vody a odsolovací technologií. Veolia se stává společností, která prodává nejvzácnější komoditu na světě lidem, kteří ji potřebují nejvíce.


Více zajímavostí naleznete na STOX.CZ

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688