Vánoční dekorace: jak prostřít štědrovečerní stůl?

Ubrousky by měly být při takto speciální události látkové Štědrovečerní večeře je tou nejslavnostnější v roce. Završuje se jí dlouhé adventní čekání na příchod Vánoc a schází se při ní celá rodina. Abyste tuto jedinečnou atmosféru co nejvíce umocnili, věnujte výzdobě stolu zvláštní pozornost.

 

Základem je ubrus – vsadit můžete na klasický bílý s krajkou, vzorem či barevným dekorem. Barevně by měl ladit s prostíráním i zbytkem dekorace. Pokud je bílý, můžete na něj položit jako další vrstvu menší barevný ubrus.

Ubrousky by měly být při takto speciální události látkové, nikoliv papírové. Chybět by nemělo ani prostírání, slavnostní příbory, nádobí a sklenky. Příbory můžete ovázat saténovou stužkou, tento malý detail dotvoří luxusní dojem.

Doprostřed stolu umístěte svícen nebo několik svíček v různých kombinacích s vánočními ozdobami. Můžete vybrat dekorace s tradičními vzory, jako jsou hvězdy, stromky či sáňky, nebo zvolit jednobarevné s leskem či třpytkami. Pokud si přejete vytvořit atmosféru tradičních Vánoc, můžete k výzdobě stolu použít i větvičky v kombinaci se zdobenými perníčky, červenými stuhami, slaměnými ozdobami a jmelím či ovocem.

Na stole budou pěkně vypadat i živé květiny – ať už ve váze či v květníku – především v kombinaci s elegantními doplňky. Neměly by však být příliš vysoké, aby nebránily v pohledu stolujícím.
     
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry