NOVA Green Energy (NOVA Green Energy)
Investice  |  08.12.2014 16:47:51

Rastislav Velič novým partnerem v Arca Capital

Finanční skupina Arca Capital rozšiřuje okruh současných partnerů. K Pavlovi Krúpovi a Petrovi Krištofovičovi přibyl současný finanční a projektový manažer Rastislav Velič. 

Nový partner Arca Capital Rastislav Velič (41) působí ve finanční skupině již 15 let a zaměřuje se na projektové financování, rozvoj korporátních vztahů a nejnověji na spolupráci při řízení investičních fondů. I vzhledem  ke svému historickému působení ve strukturách skupiny jako finanční manažer je jeho strategickou úlohou upevnit sektor real estate a rozvíjet segment finančnictví přes nové akvizice a rozvoj korporátních vztahů doma a v zahraničí. Za tímto účelem dotváří vlastní tým spolupracovníků, kteří ve velké míře na sebe tuto úlohu přebírají. „Ambicí našeho nového týmu je ve střednědobém horizontu dobudovat finanční část skupiny Arca Capital se vším, co k tomu patří, včetně banky a případně i pojišťovny,“ upřesňuje plány Rastislav Velič. 

Obnovitelné zdroje energie 

Poměrně výraznou oblastí, které se Arca Capital věnuje, je i oblast obnovitelných zdrojů energie. „Momentálně věnujeme těmto projektům velkou pozornost. Kromě přímých investic do tohoto sektoru může být tato oblast v čase dlouhodobě nízkých bankovních úroků nejlepší volbou pro konzervativní investory, kteří očekávají stabilní, vládou garantovaný příjem a přiměřené zhodnocování kapitálu,“ prozrazuje zakladatel investiční skupiny Pavol Krúpa, který zároveň dodává: „I vzhledem k tomu je pravděpodobné, že se okruh nových partnerů skupiny Arca Capital znovu rozroste.“ 

Arca Capital bude i nadále aktivně vyhledávat vhodné oportunistické investice. Kromě Slovenska se bude orientovat i na trh České republiky, Ukrajiny a západního Balkánu. Lídrem těchto projektů bude zakladatel a spolumajitel Arca Capital Pavol Krúpa. „Orientovat se budeme nadále hlavně na podniky z oblasti malého a středního podnikání z různých odvětví - energetiky, strojírenství, potravinářského průmyslu či stavebnictví,“ upřesňuje Krúpa. 

 

Rastislav Velič působí jako předseda představenstva společnosti Arca Capital Slovakia a jako prokurista a finanční ředitel Arca Investments. Vystudoval účetnictví a auditorství na Ekonomické univerzitě v Bratislavě. Ve finanční skupině Arca Capital působí od roku 1999 a zaměřuje se na projektové financování, rozvoj korporátních vztahů a nejnověji i  na spolupráci při řízení  investičních fondů. Od roku 2013 je  členem investičního výboru fondu kvalifikovaných investorů.


O FONDU NOVA GREEN ENERGY    

 

Za otevřeným podílovým fondem NOVA GREEN ENERGY (NGEF) kvalifikovaných investorů stojí zkušení finanční manažeři. Vizí fondu je stát se dlouhodobě úspěšným investičním fondem do obnovitelných zdrojů energie v regionu střední a východní Evropy. Investuje do funkčních elektráren vyrábějících energii z  obnovitelných zdrojů s dlouhodobými odběratelskými smlouvami. Fond chce být nejlepší volbou pro konzervativní investory, kteří očekávají stabilní, vládou garantovaný příjem a přiměřené zhodnocení kapitálu v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Přísný regulační rámec, přehledné nastavení motivací manažerů, renomovaný správce, znalec, auditor i další institucionální partnerské a projektové záruky zabezpečují maximální transparentnost fondu podle vzoru investičních fondů v západní Evropě.

Více informací na: 
http://www.novagreenenergy.eu/cz/
   

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688