Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Pojištění  |  03.12.2014 15:12:05

HyperFinance.cz radí, kdy zvolit úrazové pojištění

Téměř každého člověka během života potká nějaká nehoda, při níž dojde k úrazu. Léčení pak může probíhat různou dobu – od krátkého období až po celoživotní léčbu. Náklady na zotavení bývají často nákladné a zdlouhavé, někdy je nezbytné opustit po dobu rekonvalescence zaměstnání a právě pro tyto účely slouží úrazové pojištění. Zajistí vám nejen příjem po dobu zotavování se, ale také pomůže uhradit případné náklady spojené s léčbou.

Uzavření úrazového pojištění není finančně náročné, lze ho sjednat jak samostatně, tak spolu s životním či cestovním pojištěním v rámci jakéhokoliv státu na světě. Výše pojistného se sjednává zpravidla podle věku a povolání klienta. Za pojistku si připlatí i ten, kdo se věnuje rizikovým zálibám.

Při uzavírání úrazového pojištění lze zvolit výši pojistné částky i rozsah rizik. Zpravidla jde o následující typy:

•   Smrt způsobená úrazem – v případě úmrtí pojištěnce následkem úrazu je blízkým osobám vyplacena smluvená pojistná částka. Protože však úrazové pojištění kryje pouze část rizik, je doporučováno mít uzavřenou životní pojistku spíše než úrazovou, protože zahrnuje i další příčiny smrti než samotný úraz. 

•    Trvalé následky úrazu – zanechá-li úraz trvalé následky, je klientovi vyplacena sjednaná pojistná částka. Je-li úraz trvalý, posuzuje lékař po uplynutí jednoho roku od události. Tento typ pojištění se dělí na dva druhy: lineární a progresivní. Lineární úrazové pojištění je posuzováno lékařem, který v procentech určí trvalé tělesné postižení, které se dále násobí sjednanou pojistnou částkou, přičemž výsledkem je částka k vyplacení. Progresivní plnění je případ, kdy se s rozsahem úrazu zvyšuje i pojistná částka.  

•   Denní odškodné po dobu léčení – tento druh pojištění se sjednává pro případ ztráty finančního příjmu po dobu rekonvalescence. Pojistné plnění tak nahrazuje denní výdělek při běžném zaměstnání, přičemž součet sjednané dávky se pohybuje okolo měsíčního příjmu pojištěnce.  

•   Denní odškodné vyplácené po úrazu při pobytu v nemocnici – pojišťovny vyplácí smluvenou sumu za každý den, který pojištěnec stráví v nemocnici v rámci rekonvalescence. 

•  Tělesné poškození způsobené úrazem – na základě posudku lékaře je určeno procento poškození a pojišťovny vyplácí částku procentuálního podílu ze smluvené pojistné sumy. Tělesná poškození jsou stanovena oceňovacími tabulkami. 

Na co si dávat pozor při sjednávání úrazového pojištění?

•    Pečlivě vybírejte pojišťovnu – na zkušenosti se ptejte nejen přímo na pobočce, ale i ve svém okolí
•    Čtěte podmínky – klidně se před podpisem smlouvy poraďte s někým dalším
•  Časové lhůty – některé pojišťovny si stanovují délku pro uznání trvalých následků zpravidla rok, někde však můžete narazit i na dobu třikrát delší
•    Zjistěte si, kolik peněz bude vyplaceno při jednotlivých úrazech

Pokud byste rádi sjednali úrazové pojištění pro sebe či své blízké, ale nevíte, pro kterou pojišťovnu se rozhodnout, skvěle vám poslouží finanční server HyperFinance.cz, kde vyplníte nezávaznou žádost, kterou dále zpracuje odborný pracovník. Poté vám odešle nabídku vypracovanou přímo vám na míru a záleží pouze na vás, pro kterou pojišťovnu se rozhodnete.

Logo TrigemaHyperFinance.cz je portál zameřený na rodinné finance. Cílem portálu je usnadnit srovnání a výběr finančních produktů jako jsou půjčky, pojištění, hypotéky nebo osobní účty. Díky HyperFinance.cz ušetříte nejen své peníze, ale také vše vyřídíte z pohodlí domova rychle a jednoduše. Mezi partnery portálu patří jenom ověřené společnosti s kvalitními finančními službami.
Navštivte HyperFinance.cz ještě dnes a získejte zvýhodněnou finanční nabídku.
.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St   6:00  Účinek vyšších úrokových sazeb na pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688