BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  02.12.2014 12:12:14

CHF po nezdařeném referendu oslabuje, komodity včera posílily, aukce mléka na Novém Zélandu, projevy členů Fedu; analýza USD/JPY, DAXu, AUD/NZD

Ropa, zlato a stříbro se včera odrazily ode dna, když horší čínská data (PMI) posílila sázky na dodatečné monetární stimuly. Dalším krokem čínské lidové banky po snížení úrokových sazeb by mohlo být zmenšení požadovaného procentuálního podílu povinných minimálních rezerv komerčních bank. Ropa Brent včera posílila o 3,5 procenta, což je největší jednodenní zisk za poslední 2 roky. Spekulace ohledně dalších měnových stimulů v Číně v noci dadaly sílu japonskému akciovému indexu Nikkei, jenž dosáhl nových 7letých maxim (17 663,22 bodu).

Australský dolar v noci posílil na hodnotu 0,85 vůči americkému dolaru, když tamní centrální banka (RBA) ponechala základní úrokovou sazbu beze změny (2,5 procenta) již po 16té v řadě. RBA opět zopakovala, že domácí měna je vzhledem k dosavadnímu vývoji cen komodit nadhodnocena. Ve středu brzy ráno (1:30) budou zveřejněna data HDP za třetí čtvrtletí. Ta počítají s 0,7 procentním mezikvartálním posílením hospodářství. Ekonomové odhadují, že australské HDP letos posílí o 3,1 procenta, což je více než v USA, kde se letos odhaduje ekonomický růst ve výši 2,4 procenta.

Člen bankovní rady americké centrální banky (FOMC) William Dudley včera uvedl, že klesající ceny ropy budou mít jenom dočasně negativní vliv na americkou cenovou hladinu, nicméně v reálné ekonomice se projeví pozitivně. Těmito slovy investorům nepřímo řekl, že Fed nezvažuje odložit první zvýšení základní úrokové sazby kvůli deflačním tlakům, jež způsobují nižší ceny komodit. Dudley rovněž řekl, že je rozumné očekávat první zvýšení úrokové sazby v polovině příštího roku. Americký dolar po těchto slovech mírně posílil, avšak trhy čekají na páteční data z trhu práce USA. Klíčový bude nejen počet nově vtvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor (NFP), ale i vývoj mezd, jež musejí začít růst, aby dolar dále posiloval.

CHF vůči EUR oslabil na 3týdenní minima poté, co obchodníci postupně rozpouštějí dlouhé pozice na franku, když referendum o navýšení zlatých rezerv skončilo o víkendu neúspěchem. EUR/PLN je na 4měsíčních maximech a německý akciový index DAX testuje kulaté číslo 10 000 bodů. Dnes odpoledne bychom měli sledovat aukci mléka na Novém Zélandu a projev vice prezidenta Fedu Stanleyho Fishera (14:10) v panelové diskuzi Wall street Journalu.

USD/JPY testuje již potřetí rezistenci 119,0, jejíž překonání by měnovému páru otevřelo cestu k hodnotě 120. Reakce na tuto zónu je velmi důležitá. K překonání této hodnoty bude podle všeho potřeba silného impulzu, tedy výborných datUSA, která by dodala novou sílu USD. Pozor na náznaky medvědí divergence.

Německý akciový index DAX již několik hodin trpělivě testuje kulaté číslo 10 000 bodů. Směrem nahoru ho ženou hlavně očekávání, že ECB zesílí monetární stimuly. Nicméně před překonáním tohoto kulatého čísla se podle všeho bude muset ještě nadechnout na nižších hodnotách, k nimž by ho mohla dovést medvědí divergence na oscilátorech.

AUD/NZD započal strmý klesající trend. 55denní průměr (růžový) křižuje směrem dolů 100 denní průměr (zelený). Tzv. „death cross“ je znakem dalšího výprodeje. AUD/NZD by postupně mohl spadnout k předchozím minimům na úrovni 1,0630.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688