TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.12.2014 10:58:17

Vězeň Janoušek zchudl. Milionáři už skoro nic nepatří. Papírově

Roman Janoušek je ve vězení za to, že opilý autem porazil a vážně zranil ženu. Ještě před nástupem trestu převedl na svou manželku podíl na rodinné vile v Praze. Už před časem přitom jeho jméno zmizelo z firem, které zakládal a vlastnil.

O Romanu Janouškovi se mluví jako o lobistovi, podnikateli nebo miliardáři. Většina lidí si ho ale pamatuje opilého po zadržení policií. Janoušek si odpykává čtyřapůlletý trest a teď vyšlo najevo, že do vězení nastupoval už v podstatě jako nemajetný člověk.

Ještě nedávno byl Roman Janoušek spoluvlastníkem luxusního domu v pražském Podolí. Teď už je ale v katastru nemovitostí zapsána jako vlastník jen jeho manželka. Na ženu tak Janoušek ještě před nástupem do vězení svůj podíl převedl. A podle veřejných databází to vypadá, jako by už s vilou ani nechtěl mít nic společného.

Podle veřejně dostupných údajů z živnostenského rejstříku má Roman Janoušek nyní bydliště v budově ve Vodičkově ulici v centru města. Jsou tam i jeho kanceláře. Janoušek tak u svého českého majetku zřejmě zvolil stejný postup jako u vily s rozsáhlými pozemky, kterou v posledních letech navštěvoval na chorvatském pobřeží na okraji Zadaru. Sousedé ji pečlivě hlídají.

Podle chorvatského katastru nemovitostí je vila i s okolními pozemky napsána na společnost s ručením omezeným Magnitudo. Tuto firmu podle chorvatského obchodního rejstříku ovládá Zoran Kazimirovič. Stejný muž, které dnes ovládá i české firmy, v nichž dříve Janoušek působil. Jediná stopa po Janouškově podnikání je tak stále platný živnostenský list.

Oficiální sídlo podnikání má Roman Janoušek podle živnostenského rejstříku v domě v pražské Krči. Na začátku devadesátých let tam také bydlel. Ale už skoro dvacet let nemá s domem nic společného.

Výpis z rejstříku ukazuje ještě na jednu zajímavost. Janoušek svou živnost před nástupem do vězení nepřerušil. Stejnou chybu udělal Ivan Jonák. Po propuštění na svobodu ho tak čekala exekuce za neplacení zdravotního pojištění. Janoušek si tak musí dát pozor, aby neopakoval Jonákovy chyby.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688