ČeskéZlatéRezervy (České zlaté rezervy)
Okénko investora  |  20.11.2014 18:02:09

Nechtějte na investicích zbohatnout - stačí pravidelně odkládat.

Mé dnešní zamyšlení se pravděpodobně opět nebude všem líbit. Budu totiž nabádat, aby běžní občané od svých “investic” neočekávali zbohatnutí a nezaměřovali se primárně na maximalizaci výnosu.  

Již dříve jsem zde psal o tom, jak zbohatnutí prostřednictvím běžně dostupných a nabízených finančních produktů je fikce. Že po zaplacení provizí zprostředkovatelů a provozu institucí, které produkt poskytují, na ono zbohatnutí již mnoho prostoru nezbývá. 

Dnes tuto myšlenku rozšířím ještě o jeden aspekt. Totiž o zamyšlení nad faktem, že naprostá většina lidí v ČR neinvestuje vůbec nic a ani se nad tím nezamýšlí. Přitom podstata finančního zajištění vůbec netkví v tom najít tu nej, nej investici, ale v tom, začít něco ze současného disponibilního příjmu vůbec někam odkládat. 

Výmluva, že dnešní doba nenabízí dostatečné zhodnocení, a že tedy odkládat / investovat nemá vůbec smysl, je pak opravdu jen výmluvou a projevem nedostatečné disciplinovanosti a prozíravosti. Když totiž odkládáte pravidelně a dostatečně dlouho, začne ve váš prospěch fungovat matematika. Ne všichni se s ní ve škole kamarádili, ale alespoň jeden matematický koncept stojí za to ve vztahu k odkládání peněz. Jde o geometrické posloupnosti.

Vezměme si jednu z nejhorších možností odkládání peněz, totiž spoření na spořící účet, řekněme s dvouprocentním úrokem. Pokud necháte geometrickou řadu - definovanou ročním úrokem - působit dost dlouho, matematika z vás udělá nejbohatšího muže planety i s tak ubohým nástrojem, jako je spořící účet. Vložíte-li totiž na “spořák” pouhý jeden dolar, po cca 2 000 letech budete mít více než 1,5 kvadrilionů dolarů, což je zhruba dvaceti ásobek součtu všech peněz, které jsou dnes na světě v oběhu. Škoda, že žádný můj předek v dobách Římského impéria neměl matematiku v oblibě :). Je jasné, že výhled čekání 2 000 let na bohatství není optimistický, ale přeci jen nepotřebujeme dvacetinásobek všech peněz na světě, že?

Pointa je v tom, že pro běžné lidi je daleko nejdůležitější vůbec něco pravidelně odkládat. Pokud však sleduji obecné povědomí, vždy se pozornost zaměří na zcela nepodstatný detail, jestli je ta, či ona investice o desetinku lepší než investice jiná.  Podle mne však zbývá jen najít, kam své peníze dlouhodobě dávat, aby je nezabavil stát, či jinak nepřišly časem vniveč. 

Jan Žák

ing. Petr Pištělák

 

 „Mou vizí je, aby se pomocí zlata mohly proti možným finančním problémům zabezpečit všechny domácnosti v naší zemi. Proto jsme založili České zlaté rezervy.”

Petr Pištělák je respektovaným odborníkem na poli financí a bankovnictví. Po ukončení studií na VUT v Brně absolvoval jako jeden z prvních Čechů investiční kurzy CI101 na Houstonském realitním institutu v USA. Dalších deset let své kariéry strávil v americkém gigantu Procter & Gamble, kde měl postupně na starosti desítky předních značek z portfolia této firmy.

V roce 2003 vstoupil na český bankovní trh a stal se výkonným ředitelem a členem představenstva eBanky, a.s., kterou spolu se svými spolupracovníky dokázal vyvézt z finančních potíží do zisku. Z této doby Petr disponuje osvědčením České Národní Banky o způsobilosti vykonávat řádně roli člena představenstva bankovní instituce a starat se o vklady klientů. Následně byla eBanka svým majitelem výhodně prodána nadnárodní skupině Raiffeisen a dodnes její systémy a postupy tvoří páteř této úspěšné banky.

Jeho další profesní zastávkou byl neméně úspěšný projekt pro finanční skupinu PPF, kde se podílel na rozvoji splátkového prodeje Home Credit v Rusku a následně v Číně. 

Od konce roku 2006 pracoval v pozici vicepresidenta pro produkt a síť linek jako člen záchranného týmu Českých aerolinií. 

Po skončení svého působení v ČSA se přidal do týmu špičkových konzultantů firmy Profit Booster, s.r.o., která mimo jiné vyvíjí nové bankovní produkty pro respektované finanční domy ve střední a východní Evropě. Odtud také řídí a vykonává roli jednatele společnosti České zlaté rezervy.

Sám k tomu dodává: “V dnešním světě, kde se finance odehrávají jen na papíře, nebo někde anonymně v počítačích, je potřeba, aby lidé měli také něco, co dokáže udržet hodnotu fyzicky u sebe. Zlatem se zabezpečovali po dlouhé generace naši předkové a vězte, že ani dnešní špičky společnosti to nedělají jinak. Jen o tom nemluví…“

Představení společnosti České zlaté rezervy, s.r.o.

 www.ceskezlaterezervy.cz

 

Firma České zlaté rezervy se specializuje na drobné spoření ve zlatě, obchod se zlatem a výhodný nákup a prodej zlata včetně jeho bezpečné úschovy.   

Společnost České zlaté rezervy, s.r.o. je český projekt, založený lidmi, kteří se dlouhodobě pohybují v prostředí bankovního a finančního světa. Naším cílem je umožňovat široké veřejnosti v České republice ukládat část svých úspor do zlata s důrazem na to, aby měla ke svým zlatým úsporám okamžitý a fyzický přístup.    

Na rozdíl od různých finančních instrumentů, které se od zlata odvozují, a které se mohou, stejně jako cokoli nehmatatelného změnit v bezcenné papíry, naše služby zajišťují, že klienti mají zlato skutečné, ať už u sebe doma, nebo v našich trezorech.

  V našich programech neklademe důraz na zhodnocení finanční investice. Jsme velmi konzervativní a víme, že jakékoli sliby o budoucím zhodnocení jsou neseriózní.  Náš slib spotřebitelům spočívá v převedení části jejich bohatství do zlata, které není citlivé na neuvážené kroky vlád, nepodléhá turbulencím na finančních trzích a naopak v těžkých dobách nabývá na hodnotě. Pro naše klienty přinášíme stejnou filozofii kterou zabezpečujeme sami sebe a své nejbližší. Věříme, že zodpovědný člověk, který přemýšlí o svém finančním zabezpečení nebude spoléhat na státní zabezpečení, které se již tolikrát v minulosti ukázalo jako naprosto nespolehlivé
   

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688