Smart Companies (Smart Companies)
Okénko pro podnikatele  |  13.11.2014 08:59:08

Ready made společnosti – podnikejte hned a bez zbytečného úřadování

Ready made společnost je již předzaložená, zapsaná v obchodním rejstříku a připravená k vašemu podnikání. Je bez ekonomické historie, založená výhradně za účelem jejího prodeje. Ready made společnosti vznikly jako obrana proti byrokratickým podmínkám pro podnikání, které v České republice panují. Koupením připravené společnosti s ručením omezeným můžete začít podnikat již za 24 hodin od dodání potřebných podkladů. Jejími hlavními výhodami je rychlost, jednoduchost a kvalita nastavení firmy i zakládající dokumentace.

Začněte podnikat snadno a rychle!

Ready made společnosti často nakupují i advokáti nebo notáři, zejména pro své klienty, kteří chtějí podnikat daleko dříve než za měsíc nebo 6 týdnů nebo se prostě nechtějí potýkat s úskalími procesu zakládání, jako jsou nekonečné návštěvy notářů, úřadů, bank, check-pointů, rejstříkového soudu, skládání základního kapitálu, vyzvedávání různých potvrzení a vyplňování mnoha formulářů.

Kromě rychlosti a komfortu založení má ready made společnost také výhodu zcela splaceného základního kapitálu. To je vzhledem k masivnímu nárůstu odpovědnosti a změnám v odpovědnosti statutárních orgánů, ke kterým došlo v důsledku nedávné změny legislativy, naprosto zásadní informace.

Možné komplikace plynoucí z navyšování základního kapitálu

S tím souvisí další výhoda, nemusíte mít v hotovosti peníze na jeho splacení a řešit také sehnání peněz formou úvěru, protože základní kapitál byl již splacen. Nově je sice možné založit například s.r.o. se základním kapitálem ve výši už od 1 za osobu, ale společnosti s nízkým základním kapitálem nevypadají seriózně. Často pak jsou evidovány např. potíže s dodávkami zboží na fakturu, v důsledku čehož dochází k požadavku ZK zvýšit. A to není jednoduchý a levný proces.

V případě s.r.o. se základním kapitálem ve výši 1 se taková společnost může velmi prodražit, když její jediný společník má zájem převést část podílu na někoho jiného. Je totiž mimo jiné nucen před samotným převodem zvýšit základní kapitál, prostřednictvím notáře měnit zakladatelskou listinu a zveřejňovat údaje v rejstříku.

Při nákupu ready made společnosti se vyplatí postupovat obezřetně a pořídit si ji od renomovaného dodavatele, který má v tomto oboru značné zkušenosti a dobré jméno. Taková společnost vám vyjde vstříc a již od začátku obchodu s vámi na odborné úrovni řeší nastavení vaší nové společnosti a zároveň s ní můžete předejít mnohdy závažným či drahým komplikacím.

Problematika potvrzení o bezdlužnosti předem založených společností

Ready made společnost by měla být naprosto čistá, o její bezdlužnosti je ale velmi důležité se důkladně přesvědčit. Řada dodavatelů totiž čistotu předem založených společností pouze garantuje, reálná vymahatelnost takových prohlášení však bývá v praxi problematická.

Renomovaní dodavatelé proto ke svým ready made společnostem klientovi předají prohlášení nezávislého auditora, které má podstatně vyšší právní váhu a tím také vyšší vymahatelnost. Auditoři mají mimo jiné také sjednané profesní pojištění, ze kterého jsou hrazeny případné škody.

Více než 13 let zkušeností se zakládáním a prodejem ready made společností

Jednou z nejvýznamnějších společností na trhu v zakládání a prodeji společností je SMART Companies, která u všech svých ready made společností garantuje jejich bezdlužnost a okamžitou možnost podnikání. Zároveň jsou všechny tyto předem založené společnosti zapsané v obchodním rejstříku, mají zcela splacený základní kapitál a čistou obchodní historii bez závazků a dluhů. Od SMART Companies dostanete také auditorem vystavené potvrzení o bezdlužnosti a čisté obchodní historii zakoupené ready made společnosti.

Společnost SMART Office & Companies, s.r.o. má s prodejem společností a souvisejícími službami více než 13leté zkušenosti. Zakládá si na své důvěryhodnosti, stále přichází s novými řešeními problémů a inovacemi, její služby jsou rychlé a srozumitelné a společnost je finančně stabilní.

Přemýšlíte nad nákupem ready made společnosti? Prohlédněte si jedinečnou časově omezenou nabídku předem založených společností z roku 2014 a získejte je za neuvěřitelnou cenu 22 900 Kč!

Více informací o SMART Companies a nabízených společnostech najdete na www.smartcompanies.cz.

Ing. Michael Dobrovolný

Ing. Michael Dobrovolný

Vystudoval Vysokou školu aplikovaného práva. Studiu práva se i nadále věnuje, v současné době působí jako manažer ve společnosti SMART Office & Companies, s.r.o., kde využívá předchozích zkušeností získaných v právním prostředí, Risk managementu a společnostech zabývajících se finančními produkty a investicemi.




Logo SMART Office & Companies, s.r.o.

SMART Office & Companies, s.r.o.

Společnost SMART Office & Companies, s.r.o. je jedním z nejvýznamnějších tuzemských subjektů na trhu zakládání a prodeje společností. Její portfolio zahrnuje jak prodej ready-made s.r.o., a.s. a SE, tak jejich zakládání na míru klienta. Samozřejmostí jsou i zahraniční destinace a společnosti s vyšším základním kapitálem. Kontaktujte nás telefonicky na 800 276 278 nebo přes email info@smartcompanies.cz. Více informací naleznete na www.smartcompanies.cz.

15.11. 08:05  Ready made společnosti (Jan Krulich)
31.03. 15:56  Ready-made společnost (Oldřich Pavlovský)
29.06. 17:29  Založení ready-made (Zdenda J.)

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

26.03.2024  5 důvodů, proč by měl e-shop outsourcovat logistiku Michal Petrák (Comgate)
17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688