SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  12.11.2014 16:32:10

Nejlepší mladí ajťáci? V ČR rozhodují i vědomostní soutěže

Populární klání například formou online testů zaměřených na informační technologie a logické myšlení každoročně prověří vědomosti tisíců českých školáků. I to může být znakem jejich znalostí a předpokladů pro nalezení práce v budoucnu.

Jednou z takových soutěží je třeba populární celostátní soutěž v informatice jménem IT-SLOT (zkratka Systém Logických OTázek) pořádanou SSŠVT. Dny 27. a 28. listopadu letos připadnou na 1. kolo. V letošním již 5. ročníku zatím přislíbilo účast 50 českých škol. Loňské statistiky uvádějí účast 112-ti základních škol z celé ČR s rekordním počtem 2456-ti soutěžících. Své síly změří i letos v online testu zaměřeném na informační technologie a logické myšlení.

 

První část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování. Druhá část soutěžních úloh je pak věnována matematickému a logickému myšlení s tím, že soutěž je postavena na systému logických otázek pro žáky 8. a 9. tříd základních škol, kteří budou reprezentovat nejen sebe, ale i svou školu. Každému soutěžícímu bude zvlášť vygenerováno 25 otázek formou online testu. Soutěž je dvoukolová. 1. kolo (kvalifikační) probíhá online po registraci na webu.

45 nejlepších postoupí do finále

Nejlepší hráči se utkají ve druhém kole, které je zároveň finálové. To se bude konat 17. prosince v budově Soukromé střední školy výpočetní techniky na pražském Proseku. Soutěží se o zajímavé ceny nejen pro účastníky, ale i pro jejich školu. Partnerem IT-SLOT jsou tradičně firmy Dell a business communication.

Historie soutěže IT-SLOT

První ročník soutěže pořádala SSŠVT v roce 2010, kdy se do soutěže zaregistrovalo 80 základních škol a 960 žáků. Druhý ročník zaznamenal značný nárůst počtu účastníků. Roku 2011 se zaregistrovalo 110 škol a 1740 žáků. Do 3. ročníku se zaregistrovalo v roce 2012 dokonce 123 základních škol s 2567 školáky, přičemž z nich 2253 odehrálo první kolo. Vítězem 3. ročníku se stal Robin Krempaský z Gymnázia a SOŠ Orlová. Na finálové kolo zatím posledního 4. ročníku IT-SLOT přijelo celkem 28 žáků z 18 škol z celé České republiky. Soutěžící byli například z Českých Budějovic, Plzně či Pardubic. Vítězem se stal Jakub Cach z pardubické Základní školy Polabiny 1, který získal celkem 24 bodů z 25 možných. 

 

  

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688