Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  03.11.2014 15:48:59

8% příležitost na akciích Tesla

Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. V roce 2013 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 45 % a v roce 2014 dosahují již 31% zisku.

V tomto týdnu analytiky Lynx zaujaly akcie Tesla Motors (TSLA), Boulder Brands (BDBD), Adidas (ADS), PostNL NV(PNL) a ETF na indické akcie MSCI India Index (INP).

Minulý týden slavily úspěch signály na Valeant Pharmaceuticals (VRX) a také Bitauto (BITA), které získaly zatím 2,5 %, resp. 4 %. Celkový zisk newsletteru Breakout Trader se dostal na nové roční maximum s 31% ziskem.

 

Startují akcie Tesla další růstovou vlnu?

Po srpnovém doporučení v Breakout Trader se akcie odrazily k 8% růstu, kterým vytvořily nová maxima. Ty byly výrazně překonány až k úrovni $ 300. Dnes je situace na trhu obdobná a opět je před námi 8% příležitost.

Po vystoupání na historická maxima počátkem září akcie Tesla Motors (TSLA) během několika týdnů ztratily okolo 25 %. Uvedení Modelu D investory nepotěšilo a navíc se objevily zprávy o výprodeji podílů Daimler a Toyota v Tesla, které tyto automobilky získaly v letech 2009, resp. 2010. Naposled však v minulém týdnu Tesla potěšila 65% meziročním růstem tržeb v září.

Všeobecně silný trh nyní opět vytváří vhodné podmínky pro růst cyklických akcií Tesla. Nečekaně silné reporty ve výsledkové sezóně na Wall Street v průměru přinesly již 7,5 % růst zisků u 360 z 500 doposud reportujících S &P 500 společností. Původní očekávaní před zahájením earnings maratonu byly o 3 % nižší.

Růst akcií Tesla by mohl být započat překonáním dlouhé zelené úterní svíčky, čímž by bylo překonáno týdenní maximum a mohl by být potvrzen rostoucí swingový pohyb. Vyšplhat bychom se mohli až na $ 265, kde se nachází rezistence.

Vstup se nabízí nad maximem minulého týdne, což nám dá příležitost pro $ 20 zisk na akcii. Pokud by se vytvořilo silné momentum, mohl by být pohyb ještě silnější. Stop-loss umístíme pod minimum konce týdne.

 

Konec propadu akcií Adidas?

Akcie Adidas jsou stále v potvrzeném a nerušeném klesajícím trendu a jakýkoliv obchod na long je nutné brát jako protitrendový. Avšak nabízí se nám zajímavá situace na grafu, kde konsolidace posledních dvou týdnů zastavila propad.

Důležitým krokem pro možnou long korekci by bylo získání klesajícího 50-denního průměru. Tento průměr fungoval v posledních dvou týdnech obchodování jako rezistence. Pokud by se podařilo prorazit nad €59, mohla by přijít býčí korekce s cílem na uzavření gapu z počátku srpna.

Po otevření po dosažení 50-denního klouzavého průměru umístíme stop-loss na minimum posledních dvou týdnů. Prvním cílem je dosažení poloviny dlouhé červené svíčky na €63, které by mohlo vést až k uzavření gapu na €70.

 

Získejte kompletní analýzy s úrovněmi vstupu a výstupu 

 

Chcete podrobné analýzy s konkrétními úrovněmi vstupu a výstupu pro všechny výše zmíněné tituly? Celkem můžete každý týden získat investiční analýzy čtyř akcií a jednoho ETF. Požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu - http://www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/. 

   

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.

 
Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 22 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688