Zimní počasí přijde brzy: předpověď sněhu a mrazu ze světa se shoduje

TNBiz, 1.11.2014

Následující měsíce budou v Evropě velmi chladné podle meteorologů hned z několika zemí. Britští meteorologové dokonce hovoří o nejtvrdší zimě, která tu byla naposledy v minulém století. Na to, že nás čeká extrémně chladné počasí upozornil web Topky.sk

Podle meteorologických modelů se máme připravit na tuhé mrazy i četné sněhové kalamity. Rekordně nízké teploty a sněhové vichřice mají do evropských zemích přijít už v listopadu.

I meteorologové z Ruska varují, že letošní zima bude dlouhá a tuhá. Bude k nám totiž po dlouhé době proudit severní studený vítr, až z Arktidy. I sibiřská sněhová pokrývka letos přišla mnohem dříve. Vůbec nejchladnějším měsícem má být únor. Stejný názor mají i meteorologové z Francie.

Podle italského vědce Riccarda Valenteho a profesora Judaha Cohena jsou již říjnové teplotní průměry velmi podobné těm z roku 2009, kdy v Evropě udeřila nejchladnější zima za posledních 31 let.

Arktickou zimu předpovídají i američtí meteorologové. Že asi nebudou daleko od pravdy potvrzuje i skutečnost, že v některých částech USA už před měsícem sněžilo, což se stalo naposledy v roce 1888.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky