IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  30.10.2014 12:07:48

Ropa nebo FOMC?

Ropa nebo FOMC?

Včera Federální výbor pro volný trh (FOMC) USA vydal prohlášení potvrzující ukončení třetího programu kvantitativního uvolňování (QE3) na konci září. Toto rozhodnutí vede k postupnému stáčení objemů nákupu dlouhodobých státních dluhopisů. Připomeňme si, že v druhém čtvrtletí HDP USA vzrostl na 4.6% v ročním vyjádření. Zároveň, plánuje se držet úrokové sazby v rozmezí 0-0,25% ročních, aby udrželi ekonomický růst prostřednictvím dostupných komerčních úvěrů. Hlavními určujícími faktory monetární politiky stále zůstávají nezaměstnanost a inflace. Jak bylo zdůrazněno v prohlášení regulátora, základní sazba může být upravena pouze v případě, pokud tento ukazatel překročí prahovou hodnotu 2%. Prohlášení FOMC vedlo k výraznému posilení dolaru vůci nejlikvidnějším měnám. 
Dnes čekáme na zveřejnění čtvrtletního HDP USA a žádostí o podporu v nezaměstnanosti (Unemployment Claims). V případě, že ukazatelé budou na úrovni očekávaných hodnot, měli bychom očekávat pokračování obecného trendu. Relativně mírná reakce je pozorována pouze ze strany kanadského dolaru. Je to způsobeno s pomalým oživením cena na ropu, která se nyní obchoduje na úrovni $81 za barel (WTI). Vzhledem k surovinovým komponentům kanadského vývozu tato skutečnost dává jistotu investorům vůci kanadské měně. Nicméně, je příliš brzy mluvit o stabilním trendu, a pokud ukazatelé USA se potvrdí, budeme čekat na aktualizaci maxim měnového páru USDCAD.

měnový pár USDCAD

Podívejme se na H4 graf. Cena tvořila trojúhelník, což znamená dočasné oslabení trendu a vytvoření nového rovnovážného stavu na trhu. V současné době pozorujeme průraz trendové linie do strany zelené zóny, která je doprovázena otočením trendového indikátoru Parabolic. Je třeba poznamenat, že průraz ceny se nepotvrzuje signálem оscilátoru RSI-Bars, proto bychom měli očekávat překonání rezistence 52.8089%, abychom mluvili o pokračování růstu s jistotou. Pravděpodobně k tomu dojde po překročení klíčové situace ceny na úrovni 1.12589, která se shoduje s 13denním maximem kanálu Donchian. Tato úroveň může být použita k otevření čekajícího příkazu k nákupu s fixací rizika pod 1.11168. Tato úroveň je příliš vhodná pro konzervativní obchodování, tj. je zesílena historickými hodnotami Parabolic a dolní hranicí kanálu Donchian. 

Po otevření pozice stop doporučujeme posouvat vzápětí za hodnotami Parabolic v blízkosti dalšího fraktálního minima. Stačí provádět aktualizaci každý den s vytvořením nového fraktálu Billa Williamse (5 svíček). Takže, změníme možný poměr profit/loss do strany bezztratového stavu.
PoziceNákup
Buy stopnad 1.12589
Stop losspod 1.11168

http://www.ifcmarkets.cz/technical-analysis/usd-cad/2014-10-30

 



IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688