STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  23.10.2014 15:25:02

Co je to FINRA a proč by měl investory zajímat

FINRA – Financial Industry Regulatory Authority - Úřad pro regulaci finančního odvětví

Úřad pro regulaci finančního odvětví je nejrozsáhlejší nezávislý regulátor pro akciové společnosti, které podnikají v USA. Cílem tohoto úřadu je ochrana amerických investorů a ujištění, že obchodování s akciemi je prováděno a funguje spravedlivě a poctivě. FINRA dohlíží nad bezmála 4500 brokerských společností se 163 470 pobočkami a přibližně 634 385 registrovanými zástupci.

Úřad se prakticky dotýká každého aspektu spojovaného s obchodem s cennými papíry – od registrace a vzdělání účastníků odvětví po zkoumání společností zabývající se tímto businessem, psaní pravidel (zákonů), vymáhání těchto pravidel a federálních zákonů o cenných papírech, dále pak informování a vzdělávání investující veřejnosti, poskytování reportů o obchodech a dalších veřejných službách týkající se tohoto odvětví a administrační fórum pro resoluce sporů poskytující všem investorům a registrovaným společnostem. Také provádí regulace trhu na základě smlouvy o hlavních akciových trzích v USA, včetně New York Stock Exchange (BurzaNew Yorku), NYSE Arca, NYSE Amex, Technického NASDAQ akciového trhu a Mezinárodní burze cenných papírů

Úřad má přibližně 3000 zaměstnanců pracujících z Washingtonu, DC a New Yorku s 20 regionálními pobočkami po celých Spojených Státech

V dnešním uspěchané a komplexně globální ekonomice FINRA je spolehlivý obhájce pro investory, určený k udržení spravedlivého trhu a aktivně řešit vznikající právní problémy ještě před tím, než poškodí investory a trhy.

V úřadu FINRA věří, že nejlepší forma ochrany investorů začíná vzděláváním. Proto FINRA nabízí širokou škálu informací a nástrojů, přes webové stránky, média a ve veřejných fórech – se snahou pomoci investorům ochránit je samotné a pro lepší pochopení základních principů ve spoření a investování.

V nadaci zvané FINRA Investor Education Foudation (FINRA vzdělávací nadace pro investory) je nejrozsáhlejší nadací ve Spojených Států věnující se vzdělání investorů. Od svého vzniku v roce 2003, nadace schválila více než 63 mil. USD na vzdělávání investorů a iniciativ na ochranu, díky kombinaci grantů a cílených projektů. 

Více zajímavostí z světového kapitálového trhu naleznete zde: http://stox.cz/zpravodajstvi/clanky/zajimavosti

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688