BHS (BH Securities a.s.)
Akcie v ČR  |  23.10.2014 12:42:25

Pegas spouští refinancování dluhu, zahajuje prodej dluhopisů

Již počátkem září výrobce netkaných textilií PEGAS NONWOVENS (dále jen Pegas) uvedl, že zvažuje emisi korunových dluhopisů. Minulý pátek pak již představenstvo schválilo prospekt, který následně včera 22.10. schválila ČNB.

Pegas tak dnešním dnem spouští nabídku dluhopisů v objemu až 2,5 mld. , když touto formou hodlá refinancovat své zadlužení. Získané prostředky tedy hodlá použít na částečné splacení bankovních půjček, transakce nepovede ke zvýšení čistého dluhu společnosti. Ke konci roku 2013 čistá výše dluhu dosáhla 149,3 mil. EUR (cca 4,12 mld. ). Pegas tak využívá příznivé situace na dluhopisových trzích, ovlivněných rekordně nízkými úrokovými sazbami ze strany ČNB.

Parametry emise

Nezajištěné firemní dluhopisy budou vydány podle českého práva a ponesou pevný úrokový výnos jen 2,85 %. Jedná se o 4letou emisi, resp. k jejímu splacení dojde v listopadu 2018. Dluhopisy budou zaknihované, přičemž jmenovitá hodnota jednoho kusu bude činit 50 tis. . Pegas předpokládá, že emise bude přijata k obchodování na BCPP.

Pegas může dle prospektu emisi vydávat v jednotlivých tranších po dobu až 1 roku. Lze předpokládat, že záměrem je ale jednorázový úpis. Na základě poptávky bude 7. listopadu stanoven emisní kurz (cena, za kterou dojde prodeji dluhopisů investorům ve vztahu k nominální hodnotě). Vzhledem i k nastavení poměrně nízkého výnosu může být emisní kurz stanoven příp. i pod nominální hodnotou, resp. v pásmu 97-100 %. Reálný výnos tedy může být u dluhopisů nakonec o něco vyšší. Datum emise je plánováno na 14.11.2014.

Emisi dluhopisů pro Pegas primárně zajišťuje Česka spořitelna a hlavní akcionář společnosti skupina Wood & Company (více také v článku PEGAS - Wood i PKO zvýšily podíl). Určena je nejen domácím a zahraničním kvalifikovaným investorům, ale rovněž neprofesionálním - retailovým investorům v ČR. Domácí investoři tak získávají možnost rozšířit si dluhopisové portfolio o další letošní emisi. Například přímo BH Securities letos již zájemcům nabídla zajímavou emisi dluhopisů realitní Euro Property Investment s výnosem 7,25 % či průmyslové Gevorkyanvýnosem 10,5 %.

J. Zendulka  


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688