Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  14.10.2014 13:40:38

Překvapí akcie US bank výsledky za Q3?

V pátek trhy protnuly klíčovou úroveň supportu na indexu S&P 500 a zavřely poprvé od listopadu 2012 pod úrovní 200-denního průměru. Minulý týden byl ve znamení korekce, přestože výsledková sezona začala pozitivními výsledky Alcoa (AA) a ve čtvrtek také pozitivně překvapila Pepsi (PEP). Tento týden se výsledková sezona rozjíždí naplno a uvidíme, zda medvědi budou zahnáni silnými výsledky firem. Dnes před otevřením trhu odstartují tento maraton akcie US bank Citigroup (C), JP Morgan (JPM) a Wells Fargo (WFC).

Výsledková sezóna se rozbíhá

Následující čtyři týdny budou ve znamení firemních výsledků za třetí kvartál. Tento týden se dočkáme earnings celkem 55 společností z širšího indexu S&P 500.

S&P earnings

Začátek výsledkové sezony bývá vždy ve znamení earnings, které reportují akcie US bank. Na týdenním přehledu reportujících společností vyčteme všechny hlavní hráče na Wall Street. Dnes před otevřením reportují Citigroup (C), JPM Morgan (JPM) a Wells Fargo (WFC). Zítra se před otevřením dočkáme čísel od Bank of America (BAC), regionální banky PNC Financial (PNC) a také asset managera Blackrock (BLK). Čtvrteční premarket bude patřit Goldman Sachs (GS) a páteční Morgan Stanley (MS) a Bank of New York Mellon (BK).

Akcie US bank - Earnings 2014-10-13

Akcie Citigroup

Akcie Citigroup by měly podle konsenzu analytiků Bloomberg reportovat $19 miliard v tržbách a EPS $1,14. Oproti loňskému roku jde o navýšení obou ukazatelů. Minulý kvartál akcie Citigroup potěšily investory EPS $1,24, na což akcie reagovaly růstem o více než 3 %.

Během třetího kvartálu akcie Citigroup konstantně rostly a přidaly až 10 % do konce září. Avšak vlivem aktuální tržní korekce již odepsaly $2.

Citigroup oznámilo, že chystá během podzimu spin-off OneMain Financial, což je subprime divize banky. Citi by mohla získat okolo $50 milionů.

Citigroup během minulého čtvrtletí také udělalo důležitý krok k reorganizaci svých zahraničních operací, které chce zaměřit více na rozvojové trhy. Výsledkem je odchod z japonského retailového bankovnictví.

Earnings Citigroup oznámí CEO Michael Corbat dnes ve 14:00.

 

Akcie JP Morgan

Očekává se, že akcie JP Morgan (JPM) budou reportovat EPS $1,39  a tržby $23,6 miliardy. Banka s největší rozvahou mezi americkými bankami s více než $2,5 biliony měla těžký kvartál. Po velkém kybernetickém útoku, kdy byly zasaženy osobní údaje 76 milionů amerických domácností se však akcie dokázaly zvednout a obchodovaly se až na novém historickém maximu okolo $62. Investoři se zaradovali po zprávách o zlepšujícím se zdravotním stavu krále Wall Stretu Jamie Dimona, který se léčil z rakoviny a nyní již je v plné síle v kanceláři.

Po dosažení nových maxim se akcie JP Morgan v posledních dnes propadly k $58.

Akcie JP Morgan jsou i nadále nejoblíbenější bankovní akcií Wall Streetu mezi analytiky.

Výsledky byly zveřejněny předčasně už před polednem. JPM dosáhl EPS pod odhady analytiků na $1,36. Čistý zisk překonal předpoklady analytiků ziskem $5,57 miliardy. Oficiálně mají být výsledky zveřejněny ve 13:10.

 

Akcie Wells Fargo

Třetí největší banka podle výše vkladů měla v minulém kvartálu horší výsledek kvůli horší práci s efektivním využitím kapitálu. Čistá marže vlivem vyššího růstu depozit klesala. Pro třetí kvartál analytici Bloomberg očekávají opět návrat nad dolarové EPS - $1,02. Tržby jsou očekávány ve výši $21,2 miliardy.

Oblíbená banka Warrena Buffetta nyní pracuje na navýšení svého podílu v sektoru kreditních karet, kde WFC v současnosti zaujímá až 7. místo. Ke konci června vzrostl objem obchodů na kreditních kartách o 16 % meziročně.

Koncem září se akcie Wells Fargo dostaly na nová historická maxima nad $53. Před očekávanými výsledky se však obchodují zpět na úrovni okolo $50 těsně pod úrovní počátku kvartálu.

Odstup Attorney Generala Erica Holdera byl pro akcionáře WFC úlevou, jelikož Holder šel tvrdě po bankách a uvaloval jim rekordní pokuty. Spekulovalo se, že Wells Fargo je další na řadě.

Kvartální výsledky Wells Fargo očekáváme dnes ve 14:00.


 

Autorem je Jonáš Mlýnek. Již 7 let se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na USA, trhy jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Kontaktovat jej můžete e-mailem na j.mlynek@lynxbroker.cz

Jonáš pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz sleduje Jonáše na Twitter.

Informace uvedené v článcích na blogu Lynx nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů. obsah blogu slouží jen a pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688