Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  13.10.2014 13:31:20

Výhled SP500, DAX, FTSE, EUR, GBP, AUD, NZD, CAD týden 42

V pondělí je státní svátek v Japonsku, Kanadě a USA. Nedá se tedy předpokládat vyšší volatilita. Evropské trhy se budou vyrovnávat s pátečním výplachem na indexech, a protože šel výprodej do pozdních odpoledních hodin, dá se očekávat další pokles. Pokud akciový trh v Evropě poroste, přesune se pokles do úterý.
V tomto týdnu budou obchodníci očekávat hlavně, který papaláš co řekne. Začíná to úterním (0:30) vystoupením člena RBA Debelle na australsko-novozélandské investiční konferenci. Ve středu vystoupí Draghi a to hned dvakrát. V 9:00 a pak ve 20:00. Protože v poslední době trh prudce reaguje na jakékoli jeho vystoupení, bude středa pro euro zajímavá, to je eufemismus pro stát se může všechno. Ve čtvrtek opět vystoupí Debelle a protože to bude po oznámení inflačního očekávání, může se AUD pohnout. Ve čtvrtek bude hovořit guvernér Bundesbank Weidmann, a bude se vyjadřovat ke změně mezinárodního směnného systému. To zní tajemně, ale protože se to týká přímo forexu, může to opět vyvolat otřesy. To není všechno, protože na začátku odpoledne (14:00) vystoupí člen FOMC Plosser a bude povídat o ekonomickém výhledu. Nicméně hned následuje (16:00) člen FOMC Korchelota a bude povídat o cílech měnové politiky. Abychom to měli všechno, vystoupí v pátek guvernérka FEDu Yellenová na konferenci FEDu v Bostonu (14:30). Trhy jsou rozkolísané a budou hltat každé vyřčené slovo, takže se dá očekávat zvýšená volatilita v obou směrech.
V úterý se očekává špatný ZEW sentiment. To by mělo být pro euro špatné, ale také lze očekávat realizaci akce „Sell the news“. Ve čtvrtek jsou odhady analytiků smíšené. Libra očekává v úterý smíšené zprávy a ve středu dobré. Kanada očekává špatný čtvrtek a pátek. Ve čtvrtek pokles průmyslových prodejů a v pátek pokles jádrové inflace a to o hodně. Z Austrálie a Nového Zélandu nemáme odhady analytiků, ale zato se očekávají špatné zprávy z Číny v pondělí (o 20 % horší obchodní bilance) a pak ve čtvrtek (pokles inflace o 0,3%, což je hodně a pokles PPI). Čína má vliv na AUD a NZD, takže pozor. Zprávy pro dolar jsou pozitivní v úterý, ale ve středu má být dramatický pokles maloobchodních prodejů. Ve čtvrtek mají být zprávy dobré s výjimkou výroby v oblasti Filadelfie. Protože ale to je hodně sledovaný ukazatel, možná převáží ostatní zprávy. Páteční zprávy mají být pozitivní s výjimkou nepatrného snížení spotřebního sentimentu, který publikuje Univerzita v Michiganu.

Odhad vývoje
 



 

Další grafické analýzy ZDE

 

| sledujte nás přes Facebook |

 

 

 
 
 


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 10:38  Moneta: Růst provozního zisku, tvorba opravných položek - Odhady výsledků Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688