SSŠVT (SSŠVT)
Práce  |  23.09.2014 15:22:01

Máte doma „ajťáka“? O práci mít nouzi nebude

Pokud se IT oboru bude váš  "ajťák"  věnovat pečlivě, nečekají jej špatné časy. Těch, kteří dnes o sobě tvrdí, že jsou „IT specialisté“ je mnoho. Lidí, kteří informačním technologiím skutečně rozumí však již tolik není. Pár rad přináší ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky Praha Martin Vodička.

Ačkoli jejich kariérní dráha je spojována převážně s absolvováním vysoké školy, první kroky odborného vzdělávání absolvují na středních školách. O to větší pozornost je třeba věnovat jejímu výběru. Nejprve je dobré si uvědomit, že studium IT oboru není o hraní počítačových her. Škol, které nabízí studium IT oboru je mnoho. Je to obor, který „táhne“. Rodiče a uchazeč by neměli vybírat pouze z jedné školy. Neznamená totiž, když dva dělají totéž, že je to totéž. Zdrojů, ze kterých je možné získat informace je celá řada. Internet, výchovný poradce, burzy středních škol, inspekční zprávy. Ještě lepší jsou reference od známých nebo kamarádů potomka. Je důležité vybranou školu navštívit. Nejlépe na dni otevřených dveří. Je dobré pohovořit s vyučujícími, žáky a příp. absolventy. 

Materiální zázemí... 

Důležitým, nikoliv však jediným, předpokladem kvalitní výuky je materiální zázemí, které škola nabízí. Výuka „na úrovni“ není prostě bez kvalitního vybavení možná. Ostatně mi o tom na SSŠVT víme své a vybavení neustále modernizujeme. Pokud školu uvádí, že studenti mají k dispozici např. pět učeben ICT, může to znít lákavě, učeben je dost. Ovšem je dobré se zaměřit i na druhou stránku věci. Kolik má škola studentů? Je obrovský rozdíl, zda má tyto učebny k dispozici tři sta nebo pět set studentů. Kvalitní „ajťák“ by měl mít v co nejširší míře praktické dovednosti. Zajímejte se tedy o počty hodin výuky, které studenti stráví přímo u počítače. Zeptejte se, co se v jednotlivých předmětech učí. Zda vyučující spolupracují s praxí. Kolik žáků pokračuje ve studiu na VŠ. Prostě, ptejte se a tvořte si názor.

Fotogalerie

Pozor na školy "práce všeho druhu"

Určitým vodítkem může být i to, zda škola, v duchu hesla Brouka Pytlíka – práce všeho druhu, má v nabídce příliš mnoho odlišných oborů. Stejně tak zajímavou informací může být i tradice výuky IT oboru ve škole. Například Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha poskytuje vzdělání již 20 let. Pokud oboru nerozumíte, zkuste si vzít na pomoc odborníka.  

Státní nebo soukromá?

Otázka zcela určitě důležitá. Odpověď na ní by neměla být na prvním místě. Je třeba zvážit všechny důvody pro a proti, porovnat jednotlivé školy a pak se teprve rozhodnout. Prostředky vložené do kvalitního vzdělávání se vyplatí a vrátí.  

Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT)           

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS.

Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Práce:

Čt   9:16  BDO: Zaměstnávání dohodářů bude výhodné, ale jen když je firmy zaregistrují jako... BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Po 12:19  Firemní benefity v roce 2024 Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)
11.04.2024  Když se dlouho nedaří získat nové zaměstnání Hays plc (Hays plc)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688