Nemovitosti, kde se dobře žije = sdílená recenze bydlení

Nemovitosti v místech, kde se dobře žije nám prozradí sdílená recenze bydlení, stejně tak upozorní na negativní zážitky. Právě vlastní zkušenosti lidí s bydlením na konkrétní adrese pomáhají při rozhodování do jaké lokality se přestěhovat.

Nákup reality, ať už bytu nebo domu, se dnes nemusí odvíjet jen podle vnitřních dispozic, občanské vybavenosti nebo umístění lokality vzhledem k velkým městům, nákupním nebo administrativním centrům. Prostřednictvím internetu začínají lidé sdílet své zkušenosti s bydlením dokonce i na konkrétní adrese.

Zvlášť u nájemního bydlení, kde se obyvatelé často střídají, se vyplatí si prověřit, z jakého důvodu ke střídání nájemníků dochází. Při nákupu dražší nemovitosti může taková prověrka ušetřit nervy se sousedskými spory třeba kvůli rušení nočního klidu nebo zápachu šířícího se z volného výběhu domácích zvířat. Představy o bydlení každého majitele domu nebo bytu či jejich nájemníků se liší už podle jejich věku a sousedské vztahy dokáží radikálně narušit.

Právě negativní zkušenost s pořízením nemovitosti stála za vznikem komunitního portálu VimKdeBydlim.cz, umožňující sdílení s bydlením na konkrétní adrese. „Před dvěma roky jsem koupil byt svých snů. Realitní makléř mi nemovitost vychválil a já neměl důvod mu nevěřit. Pravdu jsem bohužel poznal ve chvíli, kdy bylo pozdě. Byt měl tolik chyb a vad, které jsem musel na vlastní náklady opravit, takže jsem brzy začal litovat svého rozhodnutí,“ říká zakladatel portálu Petr Průcha. Díky přehledné mapě je snadné dohledat lokalitu a s ní související zkušenosti. Jednoduše lze přidat i vlastní recenze bydlení. Jejich přidání však není podmínkou užívání portálu. Naopak je přístupný všem bezplatně a projekt provozován jako nekomerční. Ovládání portálu je díky interaktivní mapě velmi přehledné a intuitivní.

Postupně se tvoří mapa zkušeností obyvatel. Stejně jako recenze bydlení je možné přidávat zkušenosti po krátkodobém pobytu v turistických oblastech. Krom běžných recenzí hotelů, penzionů či hostelů dostupných na celém internetu se díky komunitnímu portálu VimKdeBydlim.cz mohou jeho návštěvníci dozvědět o dojmech z celých lokalit, o kterých se jinde nehovoří. Prozradí jim to, co by jinak zůstalo skryto.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky