ETFs.cz (ETFs.cz)
Investice  |  22.08.2014 15:40:34

Inspirujte se kroky ostřílených investičních profesionálů

Víte, kterým titulům věří ostřílení investoři jako Warren Buffett, George Soros či Carl Icahn? Inspirací může být nové ETF od společnosti Direxion Investments. Jaká je hlavní investiční myšlenka tohoto fondu? Ze kterých titulů je sestaveno?

Společnost Direxion Investments je mezi investory velmi dobře známá svojí širokou nabídkou pákových a inverzních burzovně obchodovaných fondů (ETFs). V srpnu letošního roku se nabídka rozrostla o další zajímavý fond Direxion iBillionaire Index ETF (IBLN).

Čtěte také: Sestavte si portfolio Warrena Buffetta

Tento burzovně obchodovaný fond kopíruje výkonnost indexu iBillionaire (NYSE:BILLION), který sleduje kroky slavných investorů a manažerů hedge fondů jako je Warren Buffett, George Soros, Carl Icahn, John Paulson či David Einhorn.

Třicítka nejlepších amerických akcií

Portfolio fondu je sestaveno z akcií 30 společností z indexu S&P 500. Jedná se o společnosti s nejvyšší tržní kapitalizací, které drží ve svých portfoliích fondy řízené zmíněnými úspěšnými investory. Z tohoto pohledu se jedná o „výběrové ETF“, z 500 akcií z indexu S&P 500 je totiž vyřazeno na 470 společností. Všechny akcie v portfoliu musí být obchodovány na NYSE nebo NASDAQu a jejich tržní kapitalizace je minimálně jedna miliarda dolarů.

Vzhledem k nižšímu počtu titulů se jedná o koncentrované portfolio, což však nemusí být nutně na škodu. Praxe již několikrát ukázala, že v portfoliích řady fondů najdete „výplňové“ tituly, které sráží výkonnost celého fondu. ETF od Direxionu sází na ty „nejlepší“.

Napříč mnoha sektory

Manažer fondu investuje do společností z různých sektorů. Nejvyšší váhu v portfoliu má aktuálně sektor informačních technologií (34,9 %), dále energetika (17,8 %), finance (13,4 %) a spotřební sektor (13,3 %). Méně než desetiprocentní váhu mají firmy ze sektorů zdravotní péče, průmyslu, telekomunikací a materiálů.

V desítce nejvýznamnějších titulů naleznete společnosti Williams Companies, Micron Technology, Apple, Halliburton či Google. Všech deset společností se podílí na celkovém portfoliu necelými 37 procenty.

ETF může překonat index S&P 500

Fond Direxion iBillionaire Index ETF byl založen teprve letos v srpnu, proto zatím nemůžeme hodnotit úspěšnost zvolené strategie výběru. Od svého založení si index iBillionaire připsal více než 16 %, v případě S&P 500 to bylo 11,8 %.

Úspěšnost strategie lze testovat i na historických datech (tzv. backtesting). Podle výpočtů magazínu Forbes by byla za posledních osm let výkonnost indexu iBillionaire oproti indexu S&P 500 přibližně dvojnásobná.

 

ETFs.cz - první český portál zaměřený na investice do burzovně obchodovaných fondů (ETFs). Cílem webu je především vzdělávat potenciální ETF investory a informovat o novinkách na trhu. Na stránkách naleznete celou řadu užitečných návodů, zajímavých rozhovorů a tržních analýz.
Pro více informací navštivte www.etfs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688