IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  19.08.2014 12:32:35

Dnes klíčovou událostí je publikace UK Core CPI

Dobrý den, vážení obchodníci. Dnes klíčovou událostí je publikace UK Core CPI (Core CPI, 10:30 SEČ). Tento ukazatel vyjadřuje úrokovou změnu cen na výrobky a služby. Core CPI se publikuje Agenturou Národní statistiky s výjimkou těkavých složek: potravin a energií. Ukazatel je inflačním, který se eviduje Centrální bankou Velké Británie při změně základní sazby a proto je v zájmu investorů. Je důležité poznamenat, že data se publikují v ročním vyjádření a umožňují určit dlouhodobé trendy. Právě proto, dnes Core CPI má největší hodnotu pro tvůrce trhu – banky, investiční fondy atd. Publikace tohoto ukazatele může poskytnout další impuls měnovému páru GBP/USD, na který podívejme se dnes na denním grafu.

Na grafu jsou uvedeny denní objemy obchodování s futures a opciemi na Chicago Mercantile Exchange. Vidíme, že objemy jsou umístěny v blízkosti historického minima – 50 000 žádostí. Toto znamená, že v tuto chvíli neexistuje žádný trend a jistě mluvit o novém trendu lze pouze po obnovení maxima obchodního objemu. Doporučujeme sledovat obchodní objemy na tento měnový pár zde 

GBP/USD

Podívejme se na denní graf ceny. Vidíme, že došlo ke zničení týdenního trendu, a v tuto chvíli cena tvoří medvědí trend na timeframe D1. Obnovují se minima kanálu DonchianChannel, a trendový indikátor ParabolicSAR potvrzuje směr trendu. Jeho hodnoty se pohybují podél denní trendové linie. Nejsou proriklady i ze strany RSI-Bars, který je opraven výše supportu 19.8032%. Pro větší důvěru ve směru pohybu doporučujeme počkat na prolomení této úrovně dolů. Čekající příkaz k prodeji může být otevřen níže fraktálního minima ceny 1.66622, které se potvrzuje dolní hranicí kanálu DonchianChannel. Předběžné omezení rizik doporučujeme umístit výše nové rezistence 1.68516. Tato úroveň byla potvrzena fraktálem Billa Williamse, а také historickými hodnotami ParabolicSAR. Na obrázku (červená linie – stop loss, zelená linie – otevřený příkaz k prodeji) je označena medvědí pozice otevřenou autorem v průběhu dovoleny. V tuto chvíli zisk roste a brzy to bude možné umístit úroveň stopu na další vrchol – do bezztratového stavu. 

Nepravděpodobné, ale možné, že trend se otočí nepředvídanými základními faktory, např. nečekaně vysoké hondoty Core CPI. V tomto případě je možný silný býčí impuls: long otvíráme pouze výše rezistence 1.68516. Překonání této úrovně bude znamenat návrat ceny v rozmezích roustoucího týdenního trendového kanálu s jeho současným rozšiřením. Po otevření jakéhokoliv z příkazů stop se rozmist' uje hned po hodnotami indikátoru ParabolicSAR, v blízkosti dalšího fraktálního minima (dlouhá pozice), nebo maxima (krátká pozice). Takže, změníme možný poměr profit/loss do strany bezztratového stavu. Jakmile se dosahuje bezztratového stavu protisměrný příkaz se odstraňuje.

Poziceprodej
Sell stopníže 1.66622
Stop lossvýše 1.68516

Pozicenákup
Sell stopvýše 1.68516
Stop lossníže 1.66622

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688