IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  29.07.2014 15:11:38

Účastníci trhu očekávají zítřejší výsledky ze zasedání Fedu

V pondělí světové akciové indexy se nacházely v neutrálním trendu. Americké makroekonomické údaje zkoumaly investory, ale to nevedlo ke snížení kotací. Účastníci trhu očekávají zítřejší výsledky ze zasedání Fedu a nespěchají obchodovat. Obrat obchodů na amerických burzách byl průměrným na měsíc a činil 5,5 mlrd akcií.

Počet nevyřízených transakcí na prodej sekundární nemovitosti v červnu se nečekaně snížil o 1,1%. Dle prognóz třetí měsíc po sobě ten měl by růst o 0,5%. Tento negativní faktor byl částečně vyrovnán růstem indexu podnikatelské aktivity (PMI) v oblasti služeb od společnosti Markit (na maximum za čtyři a půl roku- 61 bodů ). Po uzavření obchodů podala výpověd' společnost Herbalife a oznámila pokles zisku o 17%. V důsledku během dalšího obchodního zasedání akcie klesly o 10,2%. Nyní futures na americké akciové indexy jsou „v minusu“. Dnes v 14-00 SЕČ ve Spojených státech vyjde index spotřebitelské důvery v červenci. Předpověd' je pozitivní. Kromě toho vyjdou zprávy Anadarko Petroleum, BP a dalších firem.

Kotace evropských akcií neměly jediné trendy. Kvůli sankcím cenné papíry společnosti s významným dílem byznysu v Rusku klesly: Daimler, Porsche, Raiffeisen Bank a další. Díky dobré zprávě kotace Danone a dalších výrobců potravin vzrostly. Dnes neutrální trend pokračuje. Významné makroekonomické údaje v EU nebudou.



Japonský akciový index Nikkei pokračoval růst. Jak jsme již poznamenali v předchozích přehledech, ten od poloviny června se nachází v neutrálním trendu a je výrazně nížší, než americké a evropské indexy. K tomuto růstu přispěla dobrá zpráva společnosti Nissan Motor a Keyence Corp. Díky nim akcie dalších japonských vývozců zdražily. Zpráva obsahovala slabé ekonomické údaje ohledně nezaměstnanosti a maloobchodních tržeb. Dnes v noci v 23-50 SЕČ vyjdou údaje o průmyslové výrobě z Japonska v červnu. Předpověd' je pozitivní.



Kotace zlata mírně vzrostly po výrazném poklesu na pozadí růstu kurzu dolaru a světových akciových indexů v předchozích dnech. Dle údajů CFTC, počet čistých pozic k nákupu (net-long) na týden vzrostl o 3,1%. K tomuto přispěl růst politického nápětí ve světě po vstupu třetí fáze sankcí západních zemí proti Rusku. Z tohoto důvodu, dnes je pozorován růst ceny nafty. Rusko je na třetím místě na světě dle její ziskávání. Dalším faktorem růstu jsou předpovědi zásob nafty v USA na týden. Očekává se pokles o 1 mln barelů a růst zásob benzínu a destilátů. Jako obvykle, oficiální údaje vyjdou ve středu.



Ceny zemního plynu klesly. Dle údajů CFTC, během týdne počet čistých pozic na jeho nákup (net-long) klesl o 11%. Plyn se široce používá k výrobě elektrické energie. Edison Electric Institute prohlásil, že v polovině července výroba elektřiny ve srovnání s loňským rokem klesl o 11% a dosáhla minima od roku 2001. Dle údajů LCI Energy Insight, objem dodávek zemního plynu do elektráren se snížil o 13% na maximum od roku 2009. Nízká poptávka po elektřině je nejspíše podmíněna tím, že letošní červenec v průběhu 5 let je nejchladnějším v USA. Kvůli tomu obyvatelé často nezapínají klimatizace. Mezitím, vetšina účastníků trhu se domnívají, že při ceně plynu 3,75-3,5 za mln BTU ten začne aktivně konkurovat palivo s úhlím. Z tohoto důvodu, tyto úrovně mohou být považovány jako „technickou podporu“.

Ministerstvo zemědělství USA v průběhu 5 týdnů snížilo ratingy jakosti osevů. Díky tomu futures na obilí a sóju zdražily. USDA také oznámil nákup 486 tisíc tun americké sójy Čínou. V polovině července export sójy v Číně ve srovnání s loňským rokem ztrojnásobil a činil 2,68 mln tun. Poznamenejme, že Commodity Weather Group LLC předpovídá chladné a suché počasí pro tento týden v USA. Takže růst kotací obilí může pokračovat.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk



Přečtěte si také:

20.02.2024Ranní okénko - Trh vyčkává na zítřejší zápisky ze zasedání Fedu Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688