IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  08.07.2014 14:12:41

Akciové indexy klesly: nepřítomnost významných údajů z USA

V pondělí při nepřítomnosti významných ekonomických informací v USA světové akciové indexy klesly. Investoři nepospíchají koupit před začátkem sezóny výkazů amerických korporací za druhý kvartál. Obrat obchodů na amerických burzách byl o 17% níže než měsíční průměr a činil 4,81 miliardy akcií. Přitom většina účastníků trhu je velmi optimistický. Minulý týden po vypuštění dobrých údajů ohledně trhu práce, očekává se, že růst HDP USA v druhém kvartálu bude činit 4%. Takže ten má být vyšší, než jeho pokles o 2,9% v prvním kvartálu. Dle prognóz, celkový příjem firem ze seznamu S&P 500 v druhém kvartálu roste o 6,2%, a v třetích a čtvrtých kvartálech o 10,9% a 11,9%. 
Poznamenejme, že v poslední době byl pozorován dvouciferný růst v třetím kvartálu roku 2011, když činil 18%. Po tom ve čtvrtém kvartálu téhož roku růst S&P500 převýšil 20%. Nyní 133 firem z tohoto indexu publikovaly předběžnou informaci. Mezi nimi 97 výkazů jsou negativními, 24 – pozitivními, 12- neutrálními. Dle našeho názoru, to svědčí o existenci rizika poklesu kotací, pokud celkový příjem 500 firem zklamá investory. Průměrný koeficient Р/Е (cena akcií/zisk na akcii) pro S&P500 nyní je na nejvyšší úrovni během 9 roků a činí 15,6. Z největších firem dnes po zavření obchodů vyúčtová výrobce hliníku Alcoa. Pak ve čtvrtek vyjdou údaje maloobchodníka Family Dollar Stores a v pátek - Fastenal Co a Wells Fargo & Co. Dnes v USA se neočekávají významné makroekonomické informace. 

Evropské akcie včera klesly na pozadí negativní makroekonomické informace z Německa a možného poklesu prognózy MMF. Více o tom jsme psali v předchozím přehledu. Včerejší obchody na burzách EU měly malý obrat. Pro akcie ze seznamu evropského akciového indexu FTSEurofirst 300 ten byl o 58% níže než 3měsíční průměr. Dnes ráno vyšly ukazatele zahraničního obchodu v Německu, které byly relativně dobrými. Další makroeokomické informace se neočekávají. 

Nikkei se dnes obchodoval v rámcích krátkého neutrálního trendu. Podporoval ho pokles záporného salda obchodní balance Japonska v květnu a růst účtu aktuálních operací. Přičemž růst účtu je pozorován již čtvrtý měsíc po sobě. Export v květnu vzrostl o 2% ve srovnání s loňským rokem a import klesl o 0,4%. Negativním faktorem byl pokles nákupů akcií vyhlášený polostatními fondy. Ony se rozhodly počkat na vypuštění kvartálního výkazu japonských korporací. Na rozdíl od USA, v Japonsku sezóna výkazů začíná o měsíc později na začátku září. Zítra ráno v 6-00 SЕČ vyjdou zásoby na průmyslové vybavení v červnu. 

Zítra v 1-30 SЕČ v Číně budou zveřejňovány index výrobních cen a inflace v červnu. Dle našeho názoru, předběžné prognózy jsou pozitinvími, což může podporovat kotace komoditních futures

Během 2 týdnů cena nafty klesla o 5% po zprávě o normalizaci exportu z "problémových" zemí Iráku a Lybie. Mezitím, dle prognóz zásob v USA během týdne mohou klesnout o 2,7 milionu barelů ve srovnání s minulým týdnem a o 9,9 milionů barelů ve srovnání s loňským rokem. Oficiální údaje ohledně zásob nafty vyjdou zítra. Americké zásoby plynu, jak se očekává, vzroste pouze o 88 miliard kubických metrů proti růstu o 100 miliard o týden dříve. Informace ohledně plynu vyjde ve čtvrtek. 

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688