BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  08.07.2014 13:42:17

Zajímavosti z technické analýzy EUR/CAD, EUR/NZD, Nikkei 225

Měnový pár EUR/CAD podle všeho pomalu dokončuje svůj korekční pohyb v rámci klesající klínové formace. Trh zatím neměl dostatek sil zkorigovat svůj 18 měsíční růst (srpen 2012 – březen 2014) ani k Fibonacciho hladině 38,2. Nyní je EUR/CAD na konci formace a býčí divergence na MACD 4hodinového grafu naznačuje růstový pohyb. Ten je ve hře dokud EUR/CAD neklesne pod lednová minima na úrovni 1,44. Kdybychom se dostali pod ně, pak by EUR/CAD podle všeho měl namířeno až ke  zmiňované Fibonacciho úrovni 38,2.

Měnový pár EUR/NZD napodruhé prorazil konsolidující obdélníkovou formaci. Prvně se o to pokusil 26. června, avšak neúspěšně, když se po dvou dnech vrátil zpátky do obdélníku. Jistotu vítězství NZD nad eurem nepodporuje býčí divergence na oscilátorech. Vhodný vstup do krátké pozice by byl až v okamžiku, kdyby hodnoty oscilátorů klesly pod úrovně z konce června, čímž by se býčí divergence porušila a zvýšila se naděje na další pokles EUR/NZD. Nicméně v případě úspěšného definitivního opuštění konsolidačního pásma by se EUR/NZD otevřel prostor směrem dolů až k hodnotě 1,5215. Nejvhodnějším řešením se jeví počkat na vývoj oscilátorů.

Na japonském akciovém indexu Nikkei 225 lze pozorovat několik trendů z hlediska různých časových pásem. Fialovou barvou je označený pokles indexu od konce roku 2013 do konce května 2014. Tento pohyb nyní konsoliduje v nahoru mířícím oranžovém střednědobém kanálu, uvnitř něhož Nikkei zkorigoval předchozí ztráty až k Fibonacciho úrovni 61,80, což se jeví jako dostatečně silná korekce. V průběhu posledního měsíce Nikkei prudce posiloval, čímž vytvořil hnědý trojúhelník a blíží se k jeho konci podél horní hrany oranžového kanálu. Potenciální pokles akciového indexu signalizuje i medvědí divergence na MACD. Pro vstup do krátké pozice by se mělo čekat na proražení hnědého trojúhelníku směrem dolů, případné opětovné otestování dolní hrany hnědého trojúhelníku. Nikkei by mohl dosáhnout Fibonacciho hladiny 23,6 až 38,20, kde rovněž leží 100denní průměr. Potvrzení poklesu indexu Nikkei by předznamenávalo také oslabení USD/JPY.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688