Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  24.06.2014 17:36:45

Na trzích vládne klid

 

Německý trh DAX dnes otevřel pozitivně na hodnotě 9.914 bodů a během chvilky vystoupal na 9.947 bodů, což představovalo růst +0,3 % oproti uzavření ze včerejšího dne. Následně ale celý index oslabil. Evropské akcie tedy dnes po celou dobu obchodování oscilují okolo nuly. Nevýrazným dopoledním pohybům nepomohla ani slabší makroekonomická dataNěmecka, IFO index, který slouží jako předstihový ukazatel vývoje ekonomiky a determinuje především podnikatelské klima, současnou ekonomickou situaci a také výhled na dalších 6 měsíců. Ve všech třech bodech se investoři dočkali mírně horších úrovní, než byla všeobecná očekávání.

 

Asijské trhy v noci na dnešek převážně rostly díky včerejším makroekonomickým datům z USA a zprávám z Iráku.

 

Ohledně lokálních nepokojů můžeme momentálně vnímat spíše zprávy klidnějšího charakteru. Na Ukrajině už i rebelové vyhlásili klid zbraní, podobně jako před třemi dny prezident Poroshenko, v Iráku se tamním vojákům podařilo získat zpět pod kontrolu největší ropnou rafinerii v zemi.

 

Akciové trhy tak v současné době až tolik netíží operace radikálních skupin ve výše uvedených regionech, nicméně výraznějším růstům teď brání spíše než na Ukrajině situace v Iráku. Zde by totiž případné zhoršení situace mohlo přinést nejistotu ohledně dalšího vývoje. Řada rozvojových zemí je totiž velkými importéry ropy a tak by se nervozita mohla dočasně přenést i na veřejné finance zemí jako jsou Turecko, Jižní Afrika a Indie.

 

Předpokládám ale, že pokud nervozita přijde, bude spíše dočasná a směrem k výsledkové sezóně za 2. kvartál, která začne začátkem července, se zraky investorů budou soustředit spíše na reportované výsledky firem. Nic to ale nemění na faktu, že v současné situaci, kdy jsou světové indexy na svých maximech a je před námi léto – tedy období spíše klidného obchodování, kdy část investorů své pozice opouští – je na místě počítat s technickou korekcí. Výraznější růsty můžeme očekávat po prázdninách a před Vánocemi, kdy se každoročně většina investorů do trhu vrací.

 

Aktuální hodnoty indexů v 16:40 SEČ jsou nastaveny následovně: DAX +0,25 % na 9.944 b., EuroStoxx50 +0,11% na 3.286 b., S&P 500 +0,24 % 1.967 b., PX 1.018 b. -1,3 %.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688