STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  20.06.2014 12:10:47

Blog začínající investorky 5: Jasná volba prvního titulu

Autor: Bc. Klára Hurychová

Lidé se domnívají, že na burze může obchodovat jen zkušený makléř. Představují si ambiciózního mladíka, který nedávno vystudoval vysokou školu a proráží ve své kariéře či si představují člověka, jež se desítky let pohybuje v prostředí kapitálových trhů a ví do čeho v konkrétní dobu investovat. Já si však myslím, že i žena si může na burze vybrat tituly, kterým rozumí a důvěřuje jim.

Po prohlídce různých burzovních titulů mě zaujala oblast kosmetiky. Šampony, líčení, parfémy si nakupuji každý měsíc a dokážu ocenit jejich přednosti a kvalitu. Na základě zkušeností určitým značkám důvěřuji a věřím v jejich úspěch. Po bližším prozkoumání jsem se rozhodla vybrat si ticker společnosti Avon. Tato kosmetika mě přijde opravdu skvělá, dostupná širokému spektru klientů, těšící se oblibě po celém světě. Spatřuji v ní potenciál možného budoucího růstu.

Společnost Avon na trhu působí již desítky let a neustále se rozvíjí, kromě sektoru kosmetiky rozšiřuje svoji působnost i do oblastí jako je móda či domácnost, prostě to co každá žena ocení. Navíc se věnuje i charitativní činnosti v rámci níž spolupracuje s mnoha známými osobnostmi. Dle mého mínění firma „neusnula na vavřínech“ a neustále se snaží jít vpřed. I z tohoto důvodu jsem se rozhodla nakoupit akcie na burze obchodované pod tickerem AVP.

Minimální hodnota akcie v rámci roku se ustanovila na hodnotě 14,24 USD, maximální hodnota na 24,71 USD. Současná hodnota se pohybuje kolem 15 dolarů za akcii. Nepředpokládám další výrazný propad. Na mezinárodní den žen vyústí kampaň „Nenechte si ubližovat“ a během roku společnost jistě představí další zajímavé novinky ze své produktové řady.

Doufám, že moje důvěra v tuto značku mi bude oplacena. Pro svůj první nákup tedy volím AVP za cenu 14,94 USD v množství 100 ks. Uvidíme, jak to zahýbe s mým účtem, zda do zelených či červených čísel.

 Další díly blogu na:  http://stox.cz/zpravodajstvi/clanky/blog

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688