Kamila Zárychtová (Business for Breakfast)
Okénko pro podnikatele  |  18.06.2014 10:30:59

Networking - nový nástroj pro růst vaší společnosti

Hledáte způsoby jak podpořit vaši firmu na trhu, najít zdroj pro nové zákazníky nebo způsob jak posílit vztah s těmi stávajícími? Pak networkingové kluby mohou být tím pravým pro vás.

 

Co je to networking?

Úplně laicky řečeno, networking znamená navázat, udržovat a budovat dobré vztahy se svými dodavateli, odběrateli, na úřadech, známými, obchodními přáteli, atd. Vím, na koho se mohu obrátit a s čím.  

Networking nám pomáhá ze situace „jsem správný člověk na správném místě v nesprávný čas“ (není uzavřen prodej) nebo situace „jsem správný člověk na nesprávném místě v nesprávný čas“ do situace „jsem člověk na správném místě a ve správný čas“ (prodej uskutečněn).  

Je obecně známo, že byznys networking je více cenově efektivní metoda získávání nových obchodních příležitostí než úsilí vložené do reklamy nebo PR. Je to z důvodu, že networking je nízko-nákladová aktivita, která zahrnuje více osobního závazku a přičinění než peníze společnosti.  

Co to znamená? Oproti nemalým prostředkům, které firma vkládá do reklamy a PR je platba za networkingové kluby velmi malou položkou. Naopak vyžaduje aktivní zapojení každého účastníka a výsledky networkingu jsou závislé pouze na jeho úsilí, snažení a komunikaci.  

Dokonce není ani výhrou zúčastnit se jedné networkingové akce, posbírat 20 vizitek a všechny následně obvolat jako potenciální zákazníky. Úspěch pravého umění networkingu leží někde jinde. Networking není primárně prodejní nástroj, je o vytváření a dlouhodobém budování obchodních vztahů, které vám v případě nastavení dobrého vztahu založeného na důvěře mohou přinést mnoho doporučení ze třetích stran.  

S tímto konceptem se můžete setkat na podnikatelských setkáních Business for Breakfast. Zde se setkávají stejně smýšlející podnikatelé, kterým záleží na růstu své firmy a aktivně pro to hledají nové možnosti.  

Pro většinu firem velmi dobře funguje doporučení. Někteří podnikatelé postavili svoji kariéru POUZE na doporučení. Avšak často se jedná o tzv. „pasivní“ formu doporučení – čekám, až mě můj spokojený zákazník doporučí. V podnikatelských klubech, které se specializují na referenční networking se podnikatelé učí, že umět si říci o konkrétní doporučení, může velmi efektivně fungovat. Zněkolikanásobíte tak tu nejlepší formu obchodu, kterou je za běžných okolností nutno posilovat reklamou.  

Není nad osobní zkušenost – vyberte si některý z podnikatelských klubů Business for Breakfast a přijďte se osobně pozdravit a seznámit s místními podnikateli a zjistěte, zda růst prostřednictvím doporučení může být pro vaši firmu to pravé.  

 

Ing. Jaroslav Křůpala

Kamila Zárychtová

Je ředitelkou projektu podnikatelských klubů Business for Breakfast, který v roce 2009 v České republice založila.





Logo bforb.cz

Business for Breakfast je nový marketingový nástroj, který vám pomůže udržet váš okruh kontaktů aktivní, propagovat byznys na osobní úrovni a získávat kontakty na nové zakázky prostřednictvím doporučení. Více informací na www.bforb.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688