IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  30.05.2014 16:16:25

Investoři považují, že ekonomická situace v Americe v druhém čtvrtletí se výrazně zlepší

Světové fondové indexy ve čtvrtek vzrostly. Investoři ignorovali slabé údaje HDP USA za první čtvrtletí (-1%), které byly výrazně horší než prognózy (-0,5%). Oni považují, že to je důsledkem extrémně chladné zimy. Poznamenejme, že pokles americké ekonomiky od ledna až do března byo poprvé za poslední tři roky.



Na základě novějších makroekonomických informací investoři považují, že ekonomická situace v Americe se výrazně zlepší v druhém čtvrtletí. Proto pozitivní reakce na pokles počtu nezaměstnaných za týden vedla k růstu kotací. Počet nezaměstnaných od roku 2007 klesl na minimum. Dalším pozitivem byl narůst nevyřízených transakcí na trhu nemovitosti v dubnu. I když jejich objem byl nižší, než prognózy, přece jen vzrostl druhý měsíc po sobě. Předtím nevyřízené transakce klesly během 8 měsíců po sobě jdoucích. Pro pochopení aktuálních ekonomických tendencí v USA chceme oznámit prognózu růstu amerického HDP v druhém čtvrtletí. Banka Citi považuje, že ten bude činit 4%. Goldman Sachs čeká na zvýšení HDP o 3,9%. Považujeme, že v případě, že prognóza bude oprávněna, pak bude možné hovořit o hypotetické možnosti oživení americké ekonomiky. Nicméně, před vydáním údajů je ještě půl měsíce. Proto pro předvídání fondového trhu bude lepší sledovat ekonomickou situaci v USA. Je třeba poznamenat, že kotace rostou při nízkému obratu obchodů na amerických burzách. Včera činil 4,88 miliard akcií, což je podstatně méně, než měsíční průměr 5,78 miliard. Dnes v 12-30 SЕČ v USA vyjdou údaje o příjmech a výdajích, v 13-45 vyjde index podnikatelské aktivity v Chikagu a v 13-55 SЕČ index spotřebitelské důvěry od Michiganské univerzity. Dle našeho názoru, předběžné prognózy jsou negativními. Futures na americké fondové indexy nyní jsou „v minusu“. Ale tento týden dvakrát už očekává slabé údaje, které jsou dobrými. Podívejme se, což bude dnes. Kromě ekonomické informace, večer se budou konat dvě tiskové konference regionálních ředitelů Fedu.



Evropské fondové indexy včera vzrostly, jelikož v EU nebyla důležitá ekonomická informace. Dnes jsou sníženy pod vlivem negativity z bankovního sektoru. Americké ministerstvo spravedlnosti rozhodlo dát pokutu francouzské bance BNP Paribas o 10 miliard dolarů. Pouze německý index DAX se obchoduje „v plusu“ díky zvýšení maloobchodních prodejů v Německu o 3,4%. To je maximum od června roku 2012.

Japonský index Nikkei čtvrtý den se nachází v úzkém neutrálním trendu. Jeho růst za týden činil 1,8% a za měsíc - 2,9%. Investoři jsou zmateni. Možná, oni čekají na konkrétní akce japonských úřadů. V plném souladu s „abenomikou“ základní inflace v dubnu vzrostla o 3,2%. To je maximální růst od února roku 1991. Růst základního indexu spotřebitelských cen v Tokiu za květen, který obvykle předchází inflaci po celém Japonsku, byl maximálním od dubna roku 1992 a činil 2,8%. Nyní, podle logiky japonské vlády v zemi má začít ekonomický růst. Dříve japonská centrální banka uvedla, že zastaví emisi při dosažení inflace 2%. Je těžké říci, co se stane. V podstatě, vysoká inflace pro Japonsko je dobře. To bude snazší pro vládu snížit státní dluh. Chceme poznamenat, že v pondělí ráno v 1-35 SЕČ index vyjde index výrobní aktivity v Japonsku za květen. Ten může mít vliv na kurz jenu a Nikkei, pokud se bude lišit od 49.4 pipů.



Dnes v 14-30 SЕČ ve Spojených státech vyjde týdenní výkaz Ministerstva zemědělství (USDA), který obsahuje informace ohledně různých zemědělských zboží. Konkrétně, investoři předpovídají, že export bavlny z USA za týden bude 200 tisíc balíků. Na základě těchto očekávání, růst kotací bavlny ve čtvrtek byl nejvyšším za měsíc. Výkaz USDA může ovlivnit kotace a jiné komoditní futures.

 

Otázky a diskuse:

analytics@ifcmarkets.com Facebook

 

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 13:01  Co očekávat od výsledků Tesly X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:07  SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688