Inzerce (AliaWeb)
Valná hromada  |  30.05.2014 10:00:00

Oficiální sdělení: Valná hromada LIGLASS, a.s. (30.5.2014)

Titulek: Aliaweb


LIGLASS, a.s., se sídlem Líšný 6, Železný Brod, IČO 46708855

Představenstvo obchodní společnosti

LIGLASS, a.s.

IČ: 467 08 855, se sídlem Líšný 2.díl 6, 468 22 Líšný, 

zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústní nad Labem pod sp. zn. B 280,  

 

svolává  

 

ŘÁDNOU VALNOU HROMADU SPOLEČNOSTI

 

která se bude konat dne 30.6.2014 od 10:00 hod. v notářské kanceláři JUDr. Jany Vaňkové

na adrese Praha 5, Radlická 663/28, PSČ 150 00


Pořad jednání valné hromady:

1. Zahájení valné hromady.

2. Volba orgánů valné hromady.

3. Schválení jednacího a hlasovacího řádu řádné valné hromady.

Návrh usnesení k tomuto bodu jednání:

„Valná hromada schvaluje navržený jednací a hlasovací řád.“

Vyjádření představenstva: Dle čl. 13.14 stanov společnosti se na valné hromadě jedná a hlasuje podle schváleného Jednacího a hlasovacího řádu. Navrhované znění jednacího a hlasovacího řádu je zveřejněno na internetových stránkách společnosti na internetové adrese www.liglass.cz. Akcionář má právo vyžádat si zaslání kopie návrhu jednacího a hlasovacího řádu na svůj náklad a své nebezpečí.

4. Projednání zprávy představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku za rok 2013.

Vyjádření představenstva: Představenstvo v souladu s § 436 odst. 2 zákona o obchodních korporacích předkládá valné hromadě svou zprávu o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku tak, aby mohla valná hromada následně rozhodnout o rozdělení hospodářského výsledku za rok 2013. Zpráva o podnikatelské činnosti bude součástí výroční zprávy. Zpráva představenstva poskytuje pravdivý a věrný obraz o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku v roce 2013 a shrnuje veškeré důležité informace týkající se podnikání společnosti v roce 2013. O zprávě představenstva se nehlasuje.

5. Projednání zprávy představenstva o vztazích mezi propojenými osobami.

Vyjádření představenstva: Podle § 84 odst. 1 zákona o obchodních korporacích je představenstvo povinno seznámit akcionáře se závěry zprávy o vztazích mezi propojenými osobami. O této zprávě se nehlasuje. Ze zprávy o vztazích vyplývá, že společnosti nevznikla v účetním období od 1.1.2013 do 31.12.2013 žádná újma v souvislosti se smlouvami a dohodami uzavřenými mezi propojenými osobami. Zpráva o vztazích bude součástí výroční zprávy.

6. Projednání zprávy dozorčí rady o kontrolní činnosti za rok 2013, vyjádření dozorčí rady k účetní závěrce společnosti za rok 2013, návrhu na vypořádání hospodářského výsledku společnosti za rok 2013 a zprávě představenstva o vztazích mezi propojenými osobami.

Vyjádření představenstva: Dozorčí rada v souladu s § 447 odst. 3 zákona o obchodních korporacích přezkoumává řádnou účetní závěrku a návrh na rozdělení zisku nebo na úhradu ztráty a překládá své vyjádření valné hromadě. Dle § 449 odst. 1 zákona o obchodních korporacích dozorčí rada seznamuje valnou hromadu s výsledky své činnosti. O tomto bodu se nehlasuje.

7. Projednání a schválení řádné účetní závěrky společnosti za rok 2013.

Návrh usnesení k tomuto bodu jednání:

„Valná hromada schvaluje řádnou účetní závěrku společnosti sestavenou ke dni 31.12.2013.“

Vyjádření představenstva: Společnost je podle zákona o účetnictví povinna sestavovat účetní závěrku, která je dle §421 odst. 2 zákona o obchodních korporacích schvalována valnou hromadou společnosti. Účetní závěrka je k dispozici k nahlédnutí v sídle společnosti nebo na internetových stránkách společnosti na internetové adrese www.liglass.cz.

8. Rozhodnutí o vypořádání hospodářského výsledku společnosti za účetní období roku 2013.

Návrh usnesení k tomuto bodu jednání:

„Valná hromada rozhoduje o tomto vypořádání hospodářského výsledku společnosti za rok 2013: hospodářský výsledek, tj. ztráta ve výši Kč 2.819.692,99, se převádí na účet neuhrazené ztráty z minulých let.“

Vyjádření představenstva: Rozhodnutí o vypořádání hospodářského výsledku je podle zákona o obchodních korporacích a stanov společnosti v působnosti valné hromady.

9. Rozhodnutí o změně stanov společnosti s tím, že společnost se změnou svých stanov podřídí zákonu č. 89/2012 Sb., občanskému zákoníku, a zákonu č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích, jako celku; změna stanov společnosti nabude účinnosti dnem zveřejnění zápisu o podřízení se zákonu o obchodních korporacích jako celku v obchodním rejstříku.

Vyjádření představenstva: Stávající znění stanov společnosti bude v souvislosti s rekodifikací soukromého práva zcela nahrazeno novým úplným zněním stanov. Navrhované znění stanov je k dispozici k nahlédnutí v sídle společnosti a je zveřejněno na internetových stránkách společnosti na internetové adrese www.liglass.cz. Akcionář má právo vyžádat si zaslání kopie návrhu stanov na svůj náklad a své nebezpečí.

10. Schválení smluv o výkonu funkce členů dozorčí rady a schválení výše mzdy pro členy dozorčí rady společnosti pana Pavla Huška a paní Kateřinu Kubíčkovou.

Návrh usnesení k tomuto bodu jednání:

„Valná hromada schvaluje smlouvy o výkonu funkce mezi společností a členy dozorčí rady, a to ve znění předloženém představenstvem společnosti. Valná hromada dále schvaluje výši hrubé měsíční mzdy vyplácené zaměstnancům společnosti, kteří jsou současně členy orgánů společnosti, a to panu Pavlu Huškovi ve výši 15.000,- Kč a paní Kateřině Kubíčkové ve výši 20.000,- Kč.“

Vyjádření představenstva: Podle přechodných ustanovení zákona o obchodních korporacích je nutné přizpůsobit stávající smlouvy o výkonu funkce tomuto zákonu nebo uzavřít smlouvy nové nejpozději do 30.6.2014. Návrh smluv vychází ze standardně uplatňovaných podmínek. Navrhované znění smluv je k dispozici k nahlédnutí v sídle společnosti a je zveřejněno na internetových stránkách společnosti na internetové adrese www.liglass.cz. Dle § 61 odst. 3 zákona o obchodních korporacích valná hromada určuje též výši mzdy zaměstnancům, kteří jsou současně i členy statutárního orgánu společnosti.

11. Určení auditora pro ověření řádné účetní závěrky a výroční zprávy za rok 2014.

Návrh usnesení k tomuto bodu jednání:

„Valná hromada určuje obchodní společnost AUDITEX s.r.o., IČ: 445 65 119, jako auditora pro ověření účetní závěrky a výroční zprávy společnosti za rok 2014.“

Vyjádření představenstva: Podle zákona č. 93/2009, o auditorech, je určení auditora v působnosti valné hromady společnosti. Představenstvo navrhuje určit auditorem společnost AUDITEX s.r.o., která byla auditorem společnosti i v minulých letech.

12. Závěr.

 

Prezentace akcionářů bude zahájena 15 minut před plánovaným začátkem valné hromady v místě jejího konání. Práva spojená s akcií na jméno je na valné hromadě oprávněna vykonávat osoba uvedená v seznamu akcionářů, nestanoví-li zákon jinak, ledaže se prokáže, že zápis v seznamu akcionářů neodpovídá skutečnosti. Při prezenci předloží akcionář platný průkaz totožnosti, v případě zastupování odevzdá zástupce při prezenci plnou moc s úředně ověřeným podpisem akcionáře.

Veškeré dokumenty týkající se jednání valné hromady, tj. zejména navrhované znění stanov společnosti a účetní závěrka společnosti jsou k dispozici k nahlédnutí v sídle společnosti a na internetových stránkách společnosti na adrese www.liglass.cz.

Společnost současně vyzývá akcionáře, aby v souladu s § 9 zákona č. 134/2013 Sb., o opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností, sdělili nejpozději do dne konání valné hromady Společnosti číslo svého bankovního účtu pro účely vedení seznamu akcionářů.

V Praze dne 28.5.2014

 

LIGLASS, a.s.

René Smelík, předseda představenstva




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688