BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  28.05.2014 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, GBP/AUD a ZLATA

Čínské průmyslové společnosti zvýšily v dubnu své profity o meziročních 9,6 procenta, což v reálných číslech dělá celkem 468,6 miliard juanů (75 miliard dolarů). Ve srovnání s březnem to ovšem znamená další pokles tempa růstu, tentokrát z 10,7 procenta. Za první čtyři měsíce si tak průmyslníci vydělali již 1,8 bilionu juanů. Současný stav čínské ekonomiky vykazuje podle analytiků znaky stabilizace, ale očekává se, že bude potřeba do budoucna více podpořit ekonomiku strukturálními reformami. Čínský akciový index tak posílil o 0,8 procenta, zatímco juan se vůči USD doobchoduje na 18měsíčních minimech.

Americké trhy mají za sebou další jasně býčí seanci, přičemž index S&P 500 vytvořil nový rekord po zisku 0,60 procent a uzavřel na 1911,91 bodech. Dow Jones si polepšil o 0,42 a nejvíce se dařilo volatilnímu technologickému Nasdaqu s 1,22 procenty. Trhy potěšila expanze objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, které zrychlily v dubnu o 0,8 procenta a to v situaci, kdy Ministerstvo obchodu počítalo s 0,7 procentní ztrátou. Pozitivně překvapil i index nákupních manažerů (PMI) ze sektoru služeb od společnosti Markit, který v květnu dosáhnul 58,4 místo očekávaných 55,6 bodu. Pozitivní nálada se přenesla i na asijský akciový trh, který čerpal jak z nových rekordů amerických akcií, tak z očekávání uvolnění monetární politikyeurozóně. Japonský index Nikkei si připsal 0,24 procent zisku a uzavřel na 14 670,95 bodech.

Evropští lídři se během včerejška potkali v Bruselu, aby prodiskutovali výsledky víkendových voleb do Evropského parlamentu, které ukázaly nárůst popularity populistických a anti-evropských stran namísto těch tradičních. Velký kritik a britský premiér David Cameron řekl, že EU potřebuje změnu ve způsobu vedení politiky a zaměření se na jasnější projev vůči voličům. Během hodnocení voleb stihli politici ještě varovat Rusko před potencionálním přírůstkem sankcí. Situace na Ukrajině totiž stále eskaluje a půtky v Doněcku nepřestávají být hrozbou občanské války.

Zlato včera kleslo na 3 a půl měsíční minima. Australský dolar zlato nenasledoval a v noci posílil na měsíční maximum vůči USD na úroveň 0,9278.

Denní makrokalendář


EUR/USD vyplnilo včerejší výhled, když oslabilo k 1,3612, kde následně našlo intradenní podporu. Stochastický oscilátor v současnosti vykazuje býčí tendence, což by mohlo přinést návrat k rezistenci 1,3654, kde se sbíhá horní hrana kanálu

.

USD/CHF se obchoduje v silné medvědí divergenci, která tlačí trh ke korekci a formuje reverzní formaci rostoucího klínu. Při současné konstelaci by MACD mělo v nejbližších hodinách překročit nulovou hodnotu a spadnout do negativního teritoria. Při pohledu na trh se nabízí sledovat proražení klínu směrem dolů společně s podporou 0,8967.

GBP/AUD začalo ve včerejší seanci silně oslabovat, když nezvládlo souboj s 100denním klouzavým průměrem. Doposud zcela harmonický průběh netopýří formace, tak dostává první trhliny. Trh by k jeho naplnění potřeboval posílit zpět až k 1,8584. Klíčovým faktorem k cestě sever bude reakce na podporu 1,81, která by mohla medvědy přibrzdit. Její proražení by však mělo znamenat propad až k spodní hraně trojúhelníku.

Včerejší analýza zlata počítala s oslabením této komodity, avšak extrémně silný výprodej byl mimo předtuchy. Trh prorazil pásmo konsolidace a pokračuje v impulsu, který započal v polovině března. Asijská seance dotáhla cenu zlata až k Fibonacciho úrovni 61,8. Výhledově by se korekční snahy měly stát ideálním místem pro prodej a počítá se s dalším oslabením.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688