BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  27.05.2014 10:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CAD, BOSSAEUR a ZLATA

Americký trh si ve včerejší seanci užil zaslouženého odpočinku při uctění Dne obětí války. Na evropských trzích se přitom sledovala hlavně reakce na víkendové volby do Evropského parlamentu a ty prezidentské na Ukrajině. Obchodníky také mohl nabudit projev šéfa Evropské centrální banky Maria Draghiho, který zvýšil naděje na snížení úrokové sazby, když řekl, že ECB je připravena zakročit proti nízké inflaci, jestliže se zvýší riziko dalšího poklesu tempa růstu. Rovněž zdůraznil, že ECB musí ostře sledovat možnost vytvoření deflační spirály a případnému takovémuto scénáři předem zabránit. Slova Maria Draghiho včera zvýšily naději na zásah ECB příští měsíc (5.6.2014). Podle agentury Reuters ECB zvažuje snížení všech třech úrokových sazeb a cílená opatření zaměřená na podporu půjček malým podnikům.

Na víkendové události (volby na Ukrajině) a slova Maria Draghiho nejvíce reagoval německý akciový index DAX, který si připsal více než 100 bodů. Naopak italské akcie těžily z výsledků evropských parlamentních voleb, v nichž se Renziho politické straně podařilo obhájit vítězství a posílit tak postavení na domácí scéně. Pozitivní nálada na akciových trzích, kterou předchozí týden nastartoval Fed, když ve své zprávě ze zasedání bankovní rady ubezpečil, že neplánuje v blízké době zvýšit úrokové sazby a následně ji podpořil Mario Draghi svými pondělními slovy, se již nepřenesla do Asie. Ačkoliv japonský akciový index Nikkei ukončil úterní seanci v zisku +0,23 procenta (14 636,52 bodu), ostatní asijské indexy uzavřely v červených číslech. Sentiment tam ovládlo napětí šířící se v Jihočínském moři mezi Vietnamem a Čínou.

Euro včera využilo méně aktivní obchodní seanci kvůli státnímu svátkuBritánii a USA ke korekci a opětovnému souboji s 200denním průměrem. Euro se tak včera odrazilo od 3měsíčního minima 1,3615 a posílilo k 1,3656. Dnes bude jeho souboj s americkým dolarem ovlivněn hlavně makroekonomickými daty z USA a projevem Maria Draghiho při příležitosti závěrečného proslovu a ukončení fóra ECBPortugalsku.

Denní makrokalendář:


EUR/USD vstupuje do evropské seance poblíž silné intradenní úrovně 1,3650, která se zdá být pro dnešek klíčová i díky poloze 100hodinového klouzavého průměru. O vývoji kurzu by tak měla rozhodnout reakce právě na tyto hodnoty. Prolomení 1,3650 by otevíralo prostor až k 1,3612.

USD/CAD má namířeno za testem proražené klesající trendové linie (červená) a podpory mezi Fibonacciho úrovní 78,6 a 88,6. Poslední hodiny vykazují klínovou tendenci, což podporu minimálně korekční pohyb směrem vzhůru. Hlavní slovo k vývoji budou mít odpolední dataUSA, kdy hlavně překvapivě dobrý výsledek objednávek zboží dlouhodobé spotřeby by napomohl vyplnění technického výhledu.

Index eura BOSSA EUR posílil v asijské seanci zpátky k odporu 130,84, který brání výraznějšímu posílení. Na 4hodinovém grafu se nyní tvoří tzv. inside svíčka a v dnešní seanci se tedy bude sledovat reakce na extrémy mateřské svíčky. Výhledově má trh větší šanci na oslabení, právě kvůli zmiňovanému odporu.

Zlato během asijské seance prorazilo středovou úroveň trojúhelníkové formace a v dnešní seanci by se tak znovu mohl objevit test modré podpůrné linie. Jako velmi silná rezistence v současnosti fungují dva klouzavé průměry 100 a 200, které spíše favorizují proražení směrem dolů. Zlato čeká na silnější impuls, což potvrzují i téměř nulové hodnoty na MACD.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út   9:31  Ranní okénko - Dnešní den ve znamení PMI Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Út   9:03  Michal Semotan (J&T Banka): Na co si dávám pozor při výběru akcií Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Út   9:01  22. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pondělním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688