IFC Markets (IFC Markets)
Akcie v ČR  |  22.05.2014 15:41:52

Fed USA prohlásil, že úroková sazba v dohledné budoucnosti nebude zvyšovat

 

Jak se očekávalo, ve středu zástupce Fedu USA prohlásili, že v dohledné budoucnosti úroková sazba nebude zvyšovat. Stejný názor byl obsažen ve zveřejněné zprávě Fed Minutes. Účastníci akciového trhu na to reagovali velmi pozitivně.

Denní růst amerického indexu Dow Jones byl nejvyšším za měsíc a činil 1%. Obrat obchodů na amerických burzách včera činil 5,2 miliard akcií, což je menší, než průměrná měsíční úroveň 6 miliard akcií. Poznamenejme, že americké korporace dobře vyúčtovali za první čtvrtletí. Jsou již známé finanční ukazatele 96% firem ze souboru indexu S&P 500. Jejich celkový zisk vzrostl o 5,5%, příjem o 2,8%. Většina účastníků trhu očekávala růst celkového zisku o 8% na celý rok. Takto, výkaz v prvním čtvrtletí výrazně překročil odhady.Trox, Weekly

Akcie chemické společnosti Tronox (Trox) se zdražili o 7,7% . Tato společnost se zabývá výrobou produkce z titanu. Je opravdu veli těžké říci, co mohlo způsobit takový růst. Možná toto je spojeno se soudním jednáním s korporací Anadarko Petroleum, která může platit pokutu firmě více než 5 miliard dolaru. Finanční ukazatele společnosti Tronox v prvním čtvrtletí nebyly skvělými, došlo ke snížení příjmu.

Nikkei, Daily

Evropské a asijské akciové indexy následovaly americké akcie a ve středu vzrostly. Dalším pozitivem byl narůst indexu spotřebitelské důvěry v eurozóně za květen. Dnes ráno evropské akciové trhy byly podpořeny dobrými údaji ohledně indexů podnikatelské aktivity v průmyslové výrobě (PMI) Číny. Nevylučujeme, že tato informace může také pomoci zvýšit kotace komoditních futures: nafta, měd', pšenice, sója, kukuřice. Index PMI Japonska dobře rostl, což přispěl k pozitivní dynamice japonského akciového indexu Nikkei. Jeho růst byl nejvyšším za měsíc.

Ve Spojených státech dnes v 12-30 SЕČ vyjdou údaje ohledně nezaměstnanosti za týden, v 14-00 — informace ohledně prodejů na sekundárním trhu residenčních nemovitostí a předstihující ekonomický indikátor za duben. Dle našeho názoru, prognózy ekonomických ukazatelů jsou dobrými pro kotace akcií. Zvlášť v případě, že počet nezaměstnaných za týden nepřekročí očekávání účastníků trhu. V eurozóně již vyšly několik vyhovující indexy aktivity PMI v různých oblastech ekonomiky. Nyní evropské akciové indexy se obchodují v „malém plusu“.

XAGUSD, Weekly

Сena zlata (XAUUSD) a stříbra (XAGUSD) neklesla na pozadí posilování kurzu dolaru a růstu světových akciových trhů. Dle našeho názoru, toto hovoří o přítomnosti dobré poptávky na drahé kovy. Zpravidla tyto jsou považovány ze strany investorů jako difenzivní aktiva a pohybují se v protifázi s finančními instrumenty. Světový největší fond zlata SPDR minulý týden oznámil prodej 3,3 tun metalu, což neměl žádný dopad na ceny. Nyní jeho zásoby klesly na minimální úroven od prosince roku 2008 – 776.9 tun. Poznamenejme, že centrální banka Indie vydala povolení k importu fyzického zlata soukromým firmám. Účastníci trhu považují, že právní měsíční import zlata v Indii může vzrůst o 10-15 tun. Nevylučujeme růst kotací drahých kovů v případě klesající korekce na světových akciových trzích.

Jak se očekávalo, kotace nafy (Oil, Brent) pokračovaly růst. Její oficiální zásoby v USA o 7,2 milionů barelů klesly na pozadí snížení importu na minimum za 17 let. Poznamenejme, že zmenšování dodávek ze zahraničních zemí do USA vychází ze skutečnosti, že bylo příliš mnoho nadějí na ropných břidlic. Ve Spojených státech dnes v 14-30 SЕČ vyjdou údaje ohledně zásob plynu. V 19-00 SEČ se objeví měsíční výkaz American Petroleum Institute (API), který může ovlivnit kotace uhlovodíků.

 

Otázky a diskuse:

Facebook

 

Původní stránka  http://www.ifcmarkets.cz/market-overview/show/1685

 

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

04.09.2023Fed nebude mít potřebu v září zvyšovat úrokové sazby ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
26.07.2023Fed zvyšuje úrokové sazby o 25 bb X-Trade Brokers (XTB)
02.11.2022Fed zvyšuje úrokové sazby o 75 bp X-Trade Brokers (XTB)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688