Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  22.05.2014 10:38:50

WPB Capital odmítá insolvenční návrh Tapovan s.r.o

 

Dne 25. 4. 2014 bylo u Městského soudu v Praze zahájeno vůči WPB Capital, spořitelní družstvo, insolvenční řízení na návrh údajného věřitele, společnosti Tapovan s.r.o., IČ: 29021791, se sídlem: Fáblovka 404, 533 52 Pardubice – Polabiny.

  

Tento návrh je dalším ze série kroků šikany, kterým v posledních 3 letech WPB Capital čelí, a které mají společného iniciátora – bývalého člena WPB Capital – Ing. Pavla Petroviče, který je mimo jiné známý z jiných insolvenčních kauz tím, že s oblibou zneužívá veřejný insolvenční rejstřík k poškozování svých obchodních partnerů podáváním bezdůvodných insolvenčních návrhů, jako i ke zveřejňování nepravdivých informací s cílem poškodit dobré jméno osob, se kterými je ve sporu. Společnost Tapovan s.r.o., která zmiňovaný návrh podala, ovládá pan Petrovič prostřednictvím svého blízkého spolupracovníka a aktuálně i zaměstnance – Lukáše Macků.

 

 

 

WPB Capital podniká v současnosti kroky směrující k urychlenému odmítnutí insolvenčního návrhu pro zjevnou nedůvodnost, a především pak z důvodu, že WPB Capital je finanční institucí ve smyslu insolvenčního zákona s příslušným platným povolením České národní banky, a nemůže tedy vůči němu být insolvenční řízení v žádném případě podle zákona zahájeno.

  

Společnost Tapovan s.r.o. v rámci insolvenčního řízení uplatňuje pohledávku, kterou WPB Capital vůbec neeviduje, a v součinnosti s dalšími osobami, kterými jsou právě Ing. Pavel Petrovič, jeho matka Marie Petrovičová, společnost Gamma Enterprise s.r.o., CRN Praha 1 s.r.o. a dceřiné společnosti Tapovan s.r.o. – společnosti Clair de Lune s.r.o. a Rowlings Comp, s.r.o., se nedůvodně a nezákonně snaží o prohlášení úpadku WPB Capital, přestože ani tyto osoby nemůžou evidovat za WPB Capital žádné splatné pohledávky. Všechny uvedené právnické osoby ovládá Ing. Pavel Petrovič ve spolupráci s jeho právním zástupcem – JUDr. Jiřím Holasem, což bylo koneckonců zřejmé také z auditu datových schránek zmiňovaných společností, který byl proveden v rámci správního řízení, které vede ČNB s WPB, a což také potvrzují shodné adresy sídel výše uvedených společností a osob.

  

Společnost Tapovan s.r.o. obdržela od WPB Capital v roce 2011 úvěr na nákup cenných papírů ve výši 96 milionů , který byl zajištěn kupovanou směnkou. Tato společnost jednající na pokyn pana Petroviče se nyní neoprávněně prohlašuje za věřitele, když má za WPB údajnou pohledávku z titulu nevrácení zmiňované směnky. V roce 2012 se totiž společnost Tapovan s.r.o. ve skutečnosti protiprávně pokoušela o získání této zástavy, aniž by splatila předmětný úvěr. WPB se tak naopak podařilo nevydáním této směnky jako hlavního zajištění úvěru odvrátit hrozící škodu přesahující 100 milionů , neboť zde bylo důvodné podezření, že při vydání cenného papíru by nebyl úvěr splacen. Petrovičem organizovaná skupina se následně pokoušela znemožnit WPB realizaci daného zajištění prostřednictvím návrhu na předběžné opatření u Krajského soudu v Hradci Králové. Stejně tak se snažili, aby spor z úvěrové smlouvy rozhodoval rozhodce Ing. František Jirásek, který ale nikdy nebyl zapsán na seznam rozhodců. Všechny tyto pokusy ale byly naštěstí neúspěšné.

  

Pochybnosti o serióznosti daných osob musí vyvolávat i skutečnost, že dle výpisů z obchodního rejstříku jsou společnosti Clair de Lune s.r.o., Rowlings Comp, s.r.o. a CRN Praha 1 s.r.o. aktuálně bez jakéhokoliv jednatele. Také pak nelze pominout, že právě bývalí jednatelé uvedených společností – pan Tomáš Chlumský, pan Robert Wagner a pan Zbyněk Semerád jsou osoby organizované a řízené Ing. Pavlem Petrovičem a jeho spolupracovníkem Ing. Jiřím Myslivcem, a formou lživých nařčení se snaží poškodit dobré jméno WPB Capital. Právě různá smyšlená, případně účelově překroucená podání ze strany osob organizovaných a řízených Petrovičem způsobila zahájení správního řízení, které s WPB Capital vede Česká národní banka. Petrovič se také dlouhodobě snaží o poškození jména WPB Capital prostřednictvím nedůvodných trestních oznámení, když při tom využívá svých dobrých známých - bývalých i současných příslušníků policejního sboru z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Pan Petrovič se opakovaně vyjádřil, že dokáže ovlivňovat průběh trestního řízení, souvisejícího s WPB Capital iniciovaného společností Tapovan s.r.o., resp. Ing. Petrovičem z důvodu, že WPB Capital odmítl vydat společnosti Tapovan, s.r.o. směnku, která zajišťovala poskytnutý úvěr. Do dnešního dne, tj. po více než 2 letech, prověřování účelového trestního oznámení nebylo ukončeno.

  

Představenstvo WPB Capital, které bylo řádně schváleno Českou národní bankou, a které dlouhodobě čelí atakům osob organizovaných a řízených Ing. Pavlem Petrovičem formou různých podání na Českou národní banku a Policii ČR, tímto prohlašuje, že WPB Capital neeviduje ve svém účetnictví žádné závazky po splatnosti vůči výše uvedeným osobám. Návrh vnímáme jako účelový i s ohledem ke skutečnosti, že WPB Capital disponuje volnou likviditou v objemu cca 750 milionů .

  

Velice zvláštně pak vyznívá snaha společnosti Tapovan s.r.o. zpochybňovat v rámci insolvenčního návrhu faktické sídlo WPB Capital v Brně, když k jeho změně došlo v souvislosti s plánovaným a ČNB avizovaným vstupem strategického investora, skupiny Arca Capital do WPB Capital.

   

Družstvo aktuálně prošetřuje skutečnosti, ze kterých prozatím vyplynulo, že organizátor útoků proti WPB Capital – Ing. Pavel Petrovič udržuje nadstandardní osobní vztahy také s vysoce postaveným představitelem České národní banky. Navíc, právě podání insolvenčního návrhu na WPB Capital v období, kdy byl ze strany záložny podán rozklad proti rozhodnutí České národní banky o odejmutí licence, může vyznívat jako snaha ovlivnit rozhodování bankovní rady.

  

Představenstvo rovněž věří, že Ing. Pavel Petrovič nebude nadále zneužívat své vazby na orgány činné v trestním řízení a bývalé i současné příslušníky Policie ČR, zejména z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. S ohledem na charakter insolvenčního návrhu WPB Capital připravuje právní kroky jak v obchodní, tak i v trestněprávní oblasti. Dlouhodobě připravovaný a realizovaný útok organizované skupiny osob na WPB Capital, spořitelní družstvo, iniciovaný Ing. Pavlem Petrovičem, nicméně rozhodně nezůstane bez následků a představenstvo bude nadále využívat všech zákonných prostředků, aby ochránilo zájmy spořitelního družstva a jeho členů.

 

 

 

 

 

21. 5. 2014 

 

Představenstvo WPB Capital

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688