STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  20.05.2014 15:53:07

S&P 500 opět připraven na atakování historických maxim

Autor: Jan Budík

Hlavní ukazatel síly ekonomiky USA, index S&P 500, vytvořil 13. května 2014 nová historická maxima a zastavil se těsně pod cenovou úrovní 1 900. Tato úroveň byla investory a spekulanty striktně odmítnuta a následující dva dny byly v režii medvědů, kterým se podařilo cenu srazit na až na úroveň 1 859. Vytvořená korekce dala prostor pro opětovné vstupy býků v okolí ceny 1 875.

Technická analýza půlročního cenového grafu pomocí trendových čar vypovídá o dlouhodobém rostoucím trendu a pozitivní náladě investorů a spekulantů v USA. Cena se aktuálně pohybuje uprostřed trendového kanálu, přičemž pozice ceny dává dostatečný prostor pro nastavení cenových úrovní pro výstup z obchodních pozic v případě neodhadnutí správného směru pohybu ceny a současně nabízí zajímavý potenciál zisku v případě odhadu správného pohybu ceny.

Analýza indikátoru Momentum, který se aktuálně pohybuje v okolí hodnoty 0, vypovídá o relativním klidu na trhu a možnou přípravu na další významný cenový pohyb. Tento předpoklad potvrzuje také analýza indikátoru průměrného rozpětí trhu (ATR), který poslední měsíc klesá a aktuálně se pohybuje v okolí hodnoty 16. Dalším podpůrným signálem je odraz ceny od exponenciálního klouzavého průměru, který během posledního půlroku již několikrát odstartoval krátkodobý pohyb ceny nahoru.

V případě průrazu historických maxim se nabízí potenciál pohybu ceny k horní hranici trendového kanálu. Výskyt tohoto scénáře by znamenal pohyb ceny až k okolí úrovně 1 925, což je ke dnešnímu dni (20. 5. 2014) pohyb o velikosti přes 2%.

Potenciál růstu ceny začaly také potvrzovat další přední indexy USA Nasdaq 100 a Dow Jones Industrial Average. Oba zmíněné indexy pozitivně korelují s pohybem ceny S&P 500 indexu a vykazují obdobné signály technické analýzy předpokládající cenový růst.


Dle technické analýzy se tedy jeví S&P 500 index jako finanční instrument se zajímavým růstovým potenciálem, při jehož výskytu dojde k přepisování hodnot historických cenových maxim.

Více zajímavostí z oblasti technické analýzy můžete nalézt zde: http://stox.cz/vzdelavani/technicka-analyza

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688