Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Auto Moto  |  16.05.2014 11:40:04

Den s Fleetem 2014 – jaro: v duchu dobrých tradic

Auta, setkávání  mnoha lidí, které spojuje zájem a automobily a problematiku správy vozových parků, navzdory předpovědím celkem vydařené počasí, golfový turnaj a spousta nových poznatků a kontaktů. Takový byl letošní jarní Den s Fleetem pořádaný v golfovém resortu Kaskáda u Kuřimi.

Již zavedený rámec souběžných akcí Den s Fleetem a Testovací den manažerské poroty zůstal zachován i pro letošek. Dopolední program tedy vyplnily přednášky a prezentace v konferenčním sále hotelu, po obědě se pak účastníci vydali ke stánkům partnerů akce a automobilek. Během dopoledne ovšem auta tak docela nezahálela, protože byla k dispozici členům manažerské poroty, kteří v rámci ankety ALD Automotive Fleet Awards hodnotí nominované automobily pro „dceřinou“ anketu Hankook Firemní auto roku 2014.

Konference: procesy, ekonomika i ekologie

Přednáškový blok dopolední části Dne s Fleetem otevřel po deváté hodině ing. Petr Bartoň ze společnosti T-Mobile, který představil svou společnost jako integrovaného operátora, který nabízí širokou škálu řešení a služeb pro vozové parky. Mezi ně patří i T-Mobile Autopark, což je komplexní monitorovací systém pro firmy, které chtějí mít skutečně důslednou kontrolu nejen nad svým vozovým parkem, ale třeba i nad pracovníky v terénu či nad provozem svých stavebních, zemědělských a jiných strojů. Řada funkcionalit umožňuje sledovat různě strukturované náklady a vytvářet specifické sestavy pro další analýzy.  

Ing. Markéta Veselá-Schauhuberová ze společnosti RWE Energo informovala účastníky Dne s Fleetem o řadě novinek v oblasti využití CNG jako alternativního paliva. Upozornila, že v loňském roce přibylo na našich silnicích na dva tisíce vozidel na CNG a postupně přibývají i čerpací stanice. Nejnovějším trendem je jejich budování u klasických čerpacích stanic. Poměrně pestrý je již i výběr CNG verzí aut na našem trhu.
  
Třetím přednášejícím byl ing. Jan Malý, vedoucí oddělení klientské péče společnosti LeasePlan, který představil nové produkty a služby této společnosti v oblasti operativního leasingu. Zaměřil se na pro-klientský přístup, v jehož rámci se společnost snaží svým klientům celý proces a průběh operativního leasingu usnadnit a kooperovat na „férové úrovni“ v případě nejrůznějších nestandardních či neočekávaných situací. Stranou nemohl ponechat ani žhavou novinku – produkt LeasePlan Go, což že první online obchod s dlouhodobým pronájmem automobilů.

Před přestávkou na kávu a občerstvení již bylo na jarním Dni s Fleetem přítomno na 350 účastníků a někteří z nich sledovali přednášky na obrazovkách v předsálí. Po přestávce přišel čas na přednášku prezidenta Dopravní akademie ing. Roberta Kotála, který se zaměřil na problematiku ecodrivingu, tedy ekonomické a ekologické jízdy. Upozornil na celou řadu nešvarů a zaužitých polopravd či mýtů, kterými je řízení auta stále opředeno. Na toto téma vhodně navázala přednáška ing. Jaromíra Marušince, Ph.D. který se věnoval problematice elektromobility. Upozornil, že cena elektřiny bude do budoucna klesat, a to i díky obnovitelným zdrojům, které ji kvůli dotacím v současnosti naopak zdražují. Další vývoj totiž přinese efektivnější a levnější fotovoltaické panely a další technologie. Právě elektromobily se přitom mohou stát významným „partnerem“ těchto obnovitelných zdrojů energie, neboť budou mít po svém masovém rozšíření obrovskou akumulační kapacitu pro vyrobenou energii. Stojí za zmínku, že ing. Marušinec přijel na Den s Fleetem stylově: Škodou Superb na elektropohon. Jedná se o dílo VUT v Brně a vůz má dojezd přes 200 km.

Jako poslední vystoupil na dopolední konferenci ing. Libor Rajdl ze společnosti Alcar Bohemia, který hudbu budoucnosti přeladil na žhavou současnost, konkrétně na nástup povinnosti vybavovat nové automobily systémem měření tlaku vzduchu v pneumatikách (TMPS) počínaje 1. listopadem letošního roku. Vysvětlil jak princip činnosti těchto senzorů, tak problematiku jejich životnosti a servisu. Ten není kvůli rozdílnosti senzorů od různých dodavatelů zcela jednoduchý, společnost Alcar je však podle ing. Rajdla připravena nabídnout obchodním partnerům řešení, které jim umožní servisně pokrýt všechny systémy, které na trhu budou.     
 
Odpoledne: auta, golf, jednání i zábava

Zatímco účastníci dne s Fleetem poslouchali přednášky, čtyřicítka porotců plně využívala faktu, že měla přistavená auta pouze pro sebe. Každý z porotců stihne průměrně během dopoledne otestovat okolo šesti aut, celkem se tedy jen v dopoledních hodinách uskutečnilo na 240 testovacích jízd. Další přibyly samozřejmě odpoledne, kdy si přistavené automobily mohli vyzkoušet také hosté Dne s Fleetem. Část porotců se navíc odebrala na green, aby absolvovala turnaj Fleet on Green. Ten končil po sedmé hodině večer, kdy již byla většina účastníků Dne s Fleetem doma. Oficiální program totiž končí již tradičně v 16:00. Ty čtyři hodiny po obědě si ale účastníci užili, mimo jiné i díky doprovodnému programu na stáncích jednotlivých partnerů akce či ankety Fleet Awards. Titulární partner letošního Firemního auta roku, společnost Hankook, na svém stánku postavila rozměrnou čtyřproudou autodráhu, mnohý z řidičů se tak na chvíli vrátil do dětských let a vyzkoušel si, zda neztratil „návyky“ z dob lítých bojů na zmenšené závodní trati. Další možností, jak se „vyřádit“ a nebourat se skutečným autem byl propracovaný závodní simulátor na stánku tradičního hlavního partnera Fleet Awards, společnosti ALD Automotive. Na stánku CCS mohli návštěvníci ochutnat „molekulární kuchyni“ připravovanou za pomoci kapalného dusíku, nebo si zahrát ruletu o ceny. O ceny se soutěžilo i na stánku LeasePlanu, kde si mohli účastníci vyzkoušet výměnu kola u formule na čas, velmi zajímavá byla také prezentace elektrokol, která tato leasingová společnost zařadila do své nabídky. Společnost RWE se tradičně prezentovala nabídkou plnicích stanic a ukázkou automobilů na CNG, také Alcar Bohemia vsadil především na svůj produkt a představil nejnovější kola ve své nabídce a zajímavé „hybridní“ kolo, tedy plechový ráfek s designem litého kola. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688