BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.05.2014 09:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, AUD/USD, AUD/NZD a BOSSAEUR

Nový týden začal pro americké trhy velmi dobře. Všem hlavním indexům se podařilo růst, přičemž Dow Jones se podíval i na nový rekord (16 695,47). V prvním čtvrtletí již své hospodářské výsledky reportovalo 90,0 procent společností, z nichž 69,2 procenta překonalo predikce výnosů a 52,9 procenta navýšilo nad očekávání celkové tržby. Nejlépe si včera vedl Nasdaq, který získal 1,77 procenta, následován S&P 500 s 0,97 procenta a Dow Jonesem s 0,68 procenty. Pozitivní nálada na akciových trzích je nyní podpořena i rostoucí aktivitou fúzí a akvizic a opětovným oživením poptávky po technologických a biotechnologických akcií, jež byly jen před nedávnem předmětem výprodeje.

Pozitivní sentiment ovládl i evropské trhy, kde kraloval německý DAX se ziskem 1,26 procenta, britský index Futsi pak expandoval o 0,55 procent. Naopak výprodej zažily akcie Řecka, když spadly o 2,3 procenta. Obchodníci se obávají nadcházejících voleb do Evropského parlamentu, ve kterých by podle současných průzkumů měla zvítězit radikální levicová strana Syriza.

Asijskou seanci zakončila tradičně dataČíny. Nejlidnatější země světa reportovala průmyslovou produkci, jež zůstala pod očekáváním. V dubnu posílila meziročně jen o 8,7 procenta, namísto očekávané expanze o 8,9 procenta. Podobně dopadly i maloobchodní tržby, kterým se predikovalo posílení o 12,2 procenta, avšak realita ukázala jen 11,9 procentní růst. Kapitálové investice navázaly na nepovedené zprávy, když získaly jen 17,3 procenta, což je o 0,4 procenta méně, než se čekalo. Dnešní výsledky tak přímo navazují na víkendová slova prezidenta Xi, který řekl, že ekonomika se musí adaptovat na „nový normál“, myšleno tempo růstu. To analytici považují za vyloučení nových podpůrných stimulů do ekonomiky.

Napětí na Ukrajině stále pokračuje. Poté, co v neděli proběhlo referendum organizováno proruskými separatisty o oddělení východní částí Ukrajiny, separatisté oficiálně požádali Kreml o připojení oblasti Doněcku, tak jak to Rusové udělali s Krymem.  Nicméně finanční trhy na toto dění nereagují, podíváme-li se na vývoj bezpečných aktiv například zlata, švýcarského franku a japonského jenu.

Denní makrokalendář:


EUR/USD se dostalo do netrendové fáze a včerejší seance byla de facto jen o pohybu do strany. Čtvrteční a páteční impuls ukázal současnou náladu a trh nyní hledá novou energii. Ideálním vývojem by momentálně bylo intradenní posílení eura, které by ho dostalo dále od silné podpory 1,37 a vytvořilo tak prostor k dalšímu prodeji.

AUD/USD reaguje na čínská data oslabením, což lze vysvětlit i proražením neckline úrovně krátkodobé formace hlava-ramena. Trh tak udělal první krok k návratu na úroveň 0,93 a negativní výhled vydrží, dokud se bude obchodovat pod 100hodinovým klouzavým průměrem.

AUD/NZD se během asijské seance vymanil z konsolidačního klínu a logicky navázal na medvědí divergenci. Momentálně přešlapuje u supportu 1,0820 a 100hodinového klouzavého průměru. Prolomením této podpory by se otevřel prostor až 1,0790 a začal by se tak vyplňovat dvojitý vrchol.

Index eura BOSSAEUR vstoupil do nového týdne velmi pozvolně a po závěru minulého týdne zvolil odpočinkové tempo. Z pohledu technické analýzy se trh nachází ve fázi konsolidace, jež je typická pro silné pohyby. V současnost se tak čeká na dokončení korekčního pohybu uvnitř vlajkové formace, jejíž proražení by mělo přinést další výprodej.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   8:14  S&P 500 poklesl popáté v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Pá   7:03  Poslední vyjádření z Fedu před začátkem mediální karantény (Ranní zpráva z... Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688