BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  12.05.2014 17:00:39

Objem shortů na CETV na novém maximu, na Nasdaq již ale klesl

Letos teprve až osmé reportované období objemu krátkých pozic na Nasdaq přineslo pokles. Dle aktuálně zveřejněných statistik jejich objem oproti 15.4. ke konci dubna zaznamenal pokles o 48,8 mil. na 8,261 mld. akcií.

Na NYSE pokles pokračoval již třetí období v řadě, tentokrát o 132,9 mil. na 14,176 mld. short akcií. Dostal se tak na nejnižší úroveň od konce ledna.

CETV

Zatímco v první polovině dubna objem shortů u mediální CETV vzrostl o 1,22 mil., v druhé polovině měsíce trend příliš nezvolnil, když dosáhl 951 tis. Dosáhl tak nového rekordu na titulu 11,012 mil. akcií. Ve vztahu k free floatu již výrazných 17 %.

Přehled vývoje short pozic na CETV naleznete zde.

Dle BHS by však minulý týden reportované výsledky CETV společně s výhledem již měly přinést zastavení trendu v objemu shortů. Stimulem by v tomto ohledu mohla být i důvěra managementu, resp. jeho účast na úpisu - změně kapitálové struktury v minulém měsíci.

Facebook

Již čtvrté období v řadě se sázky na pokles zvýšily na akciích sociální sítě Facebook (FB). Tentokrát o poměrně nevýrazných 1,1 mil. I tak celkových 46,56 mil. je na titulu rovněž novým historickým maximem.

Twitter

Stranou nezůstal ani konkurenční Twitter (TWTR). Zde objem krátkých pozic narostl o 3,35 mil. na celkových také rekordních 50,1 mil. akcií. Ke konci roku přitom objem short pozic ještě dosahoval jen 36,5 mil. akcií. Sázka na ukončení tzv. lock-up periody se však evidentně vyplatila, když titul minulý týden poklesl na nová historická minima. Lze očekávat, že titulu to ale naopak mohlo přinést zavírání krátkých pozic.

Dle BHS následující report týkající se short pozic přinese již nižší číslo, když titul se přinejmenším z krátkodobého hlediska jeví přeprodán a situace přiměje shortaře k realizaci zisků. 

Intel

Naopak další pokles short pozic zaznamenal Intel (INTC), který z hlediska absolutního počtu short akcií se jinak stabilně drží na stupních vítězů. Třetí pokles v řadě, tentokrát o 20,4 mil. akcií na 182,6 mil., je pro titul novým 1,5letým minimem.

Přehled vývoje short pozic na akciích Intel naleznete zde.

J. Zendulka


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688