Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  12.05.2014 14:31:41

Refinancování, způsob jak ušetřit na měsíční splátce!

Máte hypoteční úvěr a bude Vám končit fixace úrokové sazby? Je nejvyšší čas se zajímat o to, jak budete pokračovat a jaké budou další podmínky. Samozřejmě můžete zůstat u stávající banky, ale výhodnější může být refinancování k jiné instituci. V následujícím článku se podíváme na to, jaké jsou v dnešní době možnosti a jaké doklady je potřeba při refinancování doložit.

V případě, kdy jste si vzali hypotéku na koupi nemovitosti a řádně splácíte je situace velice jednoduchá. Stačí si od konzultanta vyžádat srovnání podmínek na trhu a vybrat pro Vás nejlepší variantu. Pro refinancování do jiné banky pak stačí předložit původní znalecký odhad hodnoty Vaší nemovitosti, stávající úvěrovou smlouvu a podepsat žádost o hypoteční úvěr. Banky po Vás následně mohou vyžadovat doložení příjmů, list vlastnictví k nemovitosti případně další dokumenty v závislosti na komplikovanosti Vašeho úvěru.

Je nutné zmínit, že refinancování není úplně zdarma. V případě, kdy máte odhad nemovitosti starší 7 let, si banka vyžádá odhad nový, který může stát až 5 000 . Další poplatky na Vás čekají na katastru nemovitostí, kde po Vás budou chtít poplatek za vklad zástavního práva a nově i za jeho výmaz. Katastr si dle sazebníku účtuje za každou tuto položku 1 000 . Dále také hrozí poplatek za vyčíslení zůstatku ke splacení Vaší hypotéky. Bohužel banky k této praxi sahají stále častěji, jelikož se snaží udržet si klienta za každou cenu.

 

Čtěte další články o financování bydlení na http://www.penizenavic.cz/financovani-bydleni/clanky

 

Z toho co jste se doposud dočetli, se Vám musí zdát, že změna banky nemá smysl a že je lepší zůstat. Rozdíl mezi starou a novou splátkou hypotečního úvěru Vám však na tyto poplatky může vydělat během několika málo měsíců. Dalším splácení už pouze šetříte svoje finanční prostředky. Jistě se ptáte, jak je to možné. Vaše stávající banka Vám totiž nemusí nabídnout ty nejlepší podmínky pro pokračování úvěru, kterých můžete dosáhnout pomocí finančního konzultanta a refinancováním do jiné banky. Nová splátka může být nižší v řádu stovek, u vyšších úvěrů v řádu tisíce korun měsíčně.

Refinancování ovšem nemusíte chtít pouze kvůli snížení Vaší stávající splátky úvěru. Pokud jste si během splácení hypotéky půjčili například na koupi automobilu formou spotřebitelského úvěru nebo leasingu, pak refinancování do jiné banky je řešení právě pro Vás. Stávající banka Vaše nové úvěry do stávající hypotéky nesloučí. Hypotéka, která je poskytnutá a splácená, nejde navýšit. Při refinancování své závazky můžete spojit do jednoho a díky tomu šetřit své finance. Hypoteční úvěr je vždy levnější než spotřebitelský a je možné jej poskytnout na výrazně delší dobu. Právě nižší úroková sazba a delší splatnost dělají nízkou splátku úvěru.

Pokud Vás zajímá nižší splátka Vašich úvěrů a řádně je splácíte minimálně 2 roky a může být právě pro Vás hypoteční úvěr PROREFIN od Wüstenrot hypoteční banky. Díky tomuto úvěru je možné sloučit hypotéku se spotřebitelským úvěrem a díky tomu si výrazně snížit měsíční splátku. Máte-li původní odhad ceny nemovitosti, aktuální fotky a čestné prohlášení o stavu nemovitosti, pak je nový úvěr u Wüstenrot zcela zdarma a bez měsíčních poplatků.

 

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688