Pravidlo třech loukotí aneb do čeho investujete vy?

Autor: Austria Gold CZ (Austria Gold CZ)
12.05.2014 11:28:04

Znáte pravidlo třech loukotí, podle kterého investuje pět nejbohatších lidských společenství? Klíčovou součástí pravidla třech loukotí (PTL) je zlato. PTL je jedinečné investiční pravidlo, které ještě nikdy v průběhu století nezklamalo.

Proslýchá se, že se jím řídí např. Židé, zahraniční Číňané, zahraniční Arméni, Mormoni a scientologové. Jejich legendární bohatství je z větší části založeno na dodržování tohoto pravidla. A všechno, čeho je ještě zapotřebí, je čas. S tím tato společenství počítají, uvažují totiž v horizontu generací.

 

Jak pravidlo třech loukotí funguje?

Představme si imaginární kolo, které má tři loukotě a které se pomalu a nepravidelně rychle otáčí. Jedna loukoť představuje cenné papíry (z nejdůležitějších jmenujme akcie, certifikáty, bondy či papírové peníze). Druhá loukoť představuje nemovitosti (pozemky, stavební parcely v průmyslových či obytných zónách, rodinné a nájemní domy, továrny, sklady a také zemědělská půda včetně lesů). Třetí loukoť pak tvoří drahé kovy. Kdo uvažuje dlouhodobě, investuje do každé loukotě třetinu svého majetku. Dále si představme, že jedna z loukotí fiktivního kola ukazuje na dvanáctou hodinu, druhá na čtvrtou odpoledne a třetí na osmou hodinu večer. Jak léta běží, kolo se otáčí a v něm i loukotě, které stále kolem dokola jedna střídají druhou. Každá má svůj čas. Zlato potřebovalo asi 50let, aby se vyšplhalo z 25 na 850 USD za unci. 

 

Časy se mění, tři loukotě zůstávají

Nemovitosti, např. v Německu, zničeném válkou, stoupaly od roku 1945 do roku 1990, kdy dosáhly vrcholu. Ve zničeném Mnichově stál po válce 1m2 cca 20 feniků, na vrcholu se prodával za několik tisíc euro. Zlato se otáčelo od roku 1980 dolů, ale jeho čas opět přišel. Cenné papíry, které v letech 1982 až 2000 byly s absurdními nárůsty na vrcholu, začaly klesat. Také nemovitosti mají své nejlepší časy za sebou. Dnes přešlapují na místě a tendence k dalším cenovým poklesům zesiluje. Zdá se tedy, že nastoupily časy drahých kovů, zatímco cenné papíry a měny klesají a nemovitosti přešlapují. Loukoť drahých kovů se tlačí nahoru (jako ostatně vždy za krizí a válek).  Až čas zlata a stříbra pomine, budou opět na řadě cenné papíry a nemovitosti. Investor sice vždy ztratí klesající třetinu majetku, ale vynahradí mu to třetina stoupající, jejíž hodnota obvykle stoupne 25 – 35 krát.

 

Výjimky potvrzují pravidlo

Proti ztracené klesající třetině tedy stojí až třicetinásobně zhodnocená stoupající třetina. Tento cyklus ovšem vyžaduje čas a trpělivost. Samozřejmě, pokud jde o cenné papíry či nemovitosti, známe odchylky i výjimky, které nemusí skončit špatně, ale na obecné platnosti PTL to nic nemění. V době krize, ve které se z mého pohledu jednoznačně vyskytujeme, přijdou ke slovu spíše užitečné nemovitosti  (ideálně např. malá farma či zemědělská usedlost), protože někde bydlet musíme. Také budeme vždy potřebovat likviditu pro každodenní náklady, a proto není třeba papírové peníze ihned zavrhnout. Ostatně cena zlata ještě bude kulminovat, a tak bychom také měli mít za co ho nakupovat. A PTL se bude otáčet…

 

Čtvrtá loukoť? Jídlo a pitná voda

Kromě investic do drahých kovůzlata a stříbra, ale také v rámci diverzifikace do diamantů, nemovitostí i zachování finanční hotovosti je třeba si uvědomit další aspekt zajištění „pro strýčka příhodu“ sebe i svých blízkých. Tímto prostředkem jsou věci sloužící k zajištění základních lidských potřeb – trvanlivé potraviny a pitná voda. Hodit by se nám mohly ovšem i cigarety, čokoláda a alkohol, které již několikrát v historii sloužily jako výborné směnné prostředky.

Samozřejmě záleží na představách o dalším vývoji každého z nás, ale na jednom se patrně shodneme všichni: zcela opomenout kteroukoliv z významných složek naší investice pro vlastní jistotu pouze pro nedostatek informací či snad z laxnosti a „pozdě bycha honit“ by se nemuselo vyplatit.

 

Pozn. autora:

Částečně volně citováno z knihy Svoboda jménem ZLATO od Prof. Dr. Hanse J. Bockera; více o „čtvrté loukoti“ na www.jakprezit.eu

Lucie Marešová

Lucie Marešová

Je majitelka firmy Austria Gold CZ, s.r.o., soukromá investorka, daňová poradkyně zapsaná v Seznamu KDP ČR pod číslem 3832, žijící střídavě v ČR a Rakousku. Jejím podnikatelským cílem je neustálé hledání optimálních dlouhodobých cest, jak soukromý peněžní kapitál provést stávající hospodářskou i politickou krizí – především se zřetelem na inflaci, možnou měnovou reformu či případné přijetí eura.

Logo Austria Gold CZ Austria Gold CZ, s.r.o. je společností nabízející na trhu především realizaci investic do zlata a stříbra. Společnost se věnuje osvětě v rámci konzervativních způsobů zajištění materiálních hodnot občanů, nabízí komplexní poradenství s osobním přístupem, které zohledňuje právě konkrétní situaci jednotlivých investorů a jejich potřeby.
Společnost nabízí atraktivní ceny, férové podmínky obchodu a široký sortiment investičních mincí i slitků různých mincoven.
Samozřejmostí je garance nejvyšší možné míry kvality – bezpečnost, spolehlivost, pružnost, upřímnost, dostupnost zboží a diskrétnost. Realizaci obchodů prostřednictvím internetového portálu společnost záměrně nenabízí.
Společnost je také vydavatelem knihy Svoboda jménem Zlato od Dr. Prof. Hanse Bockera.
Další informace na www.austriagold.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře!

Zlato online

Zlato - online graf v USD

Datum Jedn. Kurz
28.03.2024 22:10 1 unce 2 233,59 USD
28.03.2024 22:04 1 unce 2 233,59 USD
28.03.2024 21:56 1 unce 2 231,65 USD
28.03.2024 21:50 1 unce 2 226,50 USD
28.03.2024 21:42 1 unce 2 222,32 USD
28.03.2024 21:36 1 unce 2 221,04 USD
28.03.2024 21:28 1 unce 2 219,88 USD
28.03.2024 21:20 1 unce 2 220,28 USD
28.03.2024 21:14 1 unce 2 221,41 USD
28.03.2024 21:06 1 unce 2 220,87 USD

Další kurzy

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.