IFC Markets (IFC Markets)
Investice  |  05.05.2014 15:52:48

V pátek byla silná kolísání kotací, ale index dolaru se téměř nezměnil

V pátek byly silná kolísání kotací, ale index dolaru se téměř nezměnil (USDIDX) na denní bázi. Americká makroekonomická data byly jak velmi pozitivními, tak i mírně negativními.

Nezaměstnanost v dubnu klesla na pětileté minimum a činila 6,3%. Počet pracovních míst v nezemědělském sektoru (Nonfarm payrolls) byl minimálním od ledna roku 2012 a činil 288 tisíc lidí. Toto přispělo ke krátkodobému růstu indexu dolaru. Taková dobrá data beztoho nesmohly otočit jeho trend nahoru kvůli tomu, že druhý ukazatel dne – zvýšení průmyslových objednávek v březnu bylo výrazně nižší než prognózy a činilo pouze 1,1%. Investoři jsou stále pesimističtější vůci americké měně. Pouze 7% ekonomistů očekávají úrokovou sazbu USA tohoto roku. Nicméně, názor investorů vůci dolaru se postupně mění k lepšímu. Podle údajů CFTC počet čistých pozic ke prodeji (net short) na americký dolar klesl do 686 milionů dolarů od 1,58 miliardy dolarů týden dříve. Dnes v 14-00 SЕČ v USA bude zveřejněn index podnikatelské aktivity v oblasti služeb (ISM) za duben. Prognóza je pozitivní.

USDIDX, Daily

Všimněme si, že tříměsíční index volatility od Deutsche Bank, vypočítáváný na základě devíti hlavních měnových párů, začal zlehka růst od své minimální úrovně od července roku 2007. To může znamenat silnější kolísání kotací nebo formování nového trendu.

Australský dolar (AUDUSD) došlo k mírnému oslabení. Na grafu to vypadá jako snížení kotací. Údaje o australském trhu nemovitosti za březen byly slabými. Jelikož druhý měsíc v řadě počet vydaných povolení na výstavby domů klesl. Dalším faktorem se stalo snížení indexu podnikatelské aktivity (PMI) v Číně od HSBC za duben do 48,1 pipů – více než, se očekávalo. Čína je hlavní odběratel surovin z Austrálie. Všimněme si, že pokud PMI je níže 50 pipů, toto znamená pokles výroby. Oficiální hodnota tohoto indexu za duben činí 50,4 pipů, což je mnohem vyšší ukazatele od HSBC. Pohyb australského dolaru nebyl příliš sílným v očekávání zítřejšího zasedání Rezervní banky Austrálie v 3-30 SЕČ a její tiskové konference.

USDJPY, Daily

Pokles indexu podnikatelské activity (PMI) v Číně od HSBC za duben přispěl k posílění japonského jenu (USDJPY) a měl negativní dopad na několik komoditních futures. Hlava japonské banky Haruhiko Kuroda prohlásil, že japonská ekonomika je na cestě k oživení. Účastníci trhu rozhodli, že v nejbližší době toto snižuje pravděpodobnost zvýšení objemů měnové politiky. Dnes a zítra japonské finanční trhy kvůli svátku nefungují.

WHEAT, Weekly

Cena pšenice (Wheat) za 11 měsíců vzrostla na maximum. Spotřebitelé se obávají poklesu sklizně kvůli možnému suchu v USA. V jižní části Great Plains teplota stoupla do 32,2-37,8°C. Druhým faktorem byly nepokoje v ukrajinském městě. Účastníci trhu nevylučují přerušení s exportními mořskými dodávkami ukrajinské pšenice. Přes Oděsu se uskuteční asi 87% jeho exportu. Ceny ostatních zásob futures klesly kvůli možnému zpomalení čínské ekonomiky a snížení indexu PMI.

Cena mědi (Copper) klesla za 8 týdnů. Podle údajů CFTC, účastníci trhu poprvé sformovali čistou pozici na nákup na měd' (net long). Odměna mezi cenami za tunu mědi na čínských fyzických a futures trzích dosáhla maximální úrovně za tří roky a činila 250 dolarů (1570 juanů).

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688