BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  24.04.2014 15:57:14

Dolar ovládl odpolední seanci, analýza EUR/USD

Německý Ifo index podnikatelského prostředí, jenž je klíčovým ukazovatelem v největší ekonomice eurozóny, se dočkal nečekaně silného zlepšení. V dubnu si polepšil o 0,5 bodu na 111,2 bodu a jen o 0,1 bodu zůstal pod letošním maximem. Trhy favorizovaly mírné oslabení indexu, kvůli kritické situaci na Ukrajině. Po PMI indexech tak další předstihový indikátor potvrdil akceleraci německého hospodářství.

Šéf Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi varoval před možnou změnou monetární politiky v případě, že euro bude pokračovat v posilování. Řekl to dnes na dvousté výroční konference holandské centrální banky. Přesto, že kurz eura nepatří mezi cíle evropské monetární politiky, tak současný stav ohrožuje prioritní cíle, jakými je například boj s nízkou inflací.Euro na tyto informace reagovalo oslabením.

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti posílil na 329 000 a o 19 000 tak překonal tržní predikci. Předchozí výsledek byl revidován z 304 000 na 305 000. 4týdenní pohyblivý průměr počtu žádostí vzrostl o 4 750 na 316 750. Poklesu se dočkal počet Američanů pobírajících dlouhodobě podporu v nezaměstnanosti. Ten oslabil o 61 000 na 2,68 milionu a je nejníže od prosince 2007.
 

Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby naopak překonaly odhad ekonomů, když v březnu expandovaly o 2,6 procenta. Jádrové objednávky zboží dlouhodobé spotřeby překvapily ještě výrazněji svým růstem o 2,0 procenta. Původní predikce favorizovala jen 0,6 procentní růst. Expanzi hlavně podpořil nárůst v objednávkách dopravního sektoru, které si připsaly +4,0 procenta, díky dvojnásobné objednávce letadel společnosti Boeing (163 kusů). Ukazatel objednávek zboží dlouhodobé spotřeby je tak pro americkou ekonomiku pozitivním signálem. Po jeho zveřejnění posílil USD a rovněž do černých čísel nakopnul americkou obchodní akciovou seanci.

EUR/USD
reaguje na odpolední zprávy výrazným výprodejem. Trh prorazil podpůrnou trendovou linii a z technického pohledu zareagoval na avizovanou divergenci. Nejbližším cílem je support 1,38-1,379, kde se bude rozhodovat o ukončení stranového pohybu v rozpětí 1,3860 a 1,3790.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

02.07.2013Odpolední analýza EUR/USD (3.7.2013) BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688