BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  10.04.2014 15:12:14

Britové zůstali konzervativní, naopak počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti překvapil; analýza GBP/USD

Britská centrální banka (BOE) nepřekvapila trhy a zachovala rekordně nízkou úrokovou sazbu na 0,5 procentu. Nikdo z dotazovaných ekonomů agenturou Reuters ani nepočítal s jinou možností. Naopak většina z nich předpokládá první zvýšení až v příštím roce. BOE opět nezměnila ani částku vyhrazenou k nákupu dluhopisů, která zůstává na 375 miliardách liber ročně, ta by měla mimo jiné setrvat na současné hodnotě, dokud nedojde ke zvýšení úrokových sazeb. Velká Británii si momentálně užívá silný růst, který by podle MMF měl vydržet i v letošním roce, stále však zaostává za svým vrcholem v předkrizových letech. Trápením tak může být jen klesající inflace, která v únoru propadla na 4leté minimum (1,7 procenta).

Řecko dnes úspěšně po 4 letech vstoupilo na finanční trh. Prodalo 5leté státní dluhopisy v objemu 5 mld. eur. s výnosem 4,95 procenta. Řečtí státnici ještě včera považovali za úspěch dosažení výnosu 5,3 procenta a plánovali upsat jenom 2,5 mld. eur. Jde tak pro Řecko o velký úspěch. Potvrdila se tak důvěraeurozónu jako celek a její budoucnost. Investoři se tak nebojí nakupovat aktiva, která ještě před pár lety selhala. Na druhé straně nabízejí nejvyšší výnos ze zemí eurozóny.

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanostiUSAdnes příjemně překvapil, když poklesl až na 300 000 a dosáhl tak nejlepšího výsledku od května 2007. Ekonomové tentokrát počítali se snížením na 314 000 z předchozích 332 000. 4týdenní klouzavý průměr počtu žádostí klesl o 4 750 na 316 250.

Dobrou zprávou je i zvýšení importních cen v USA, které po únorovém zisku 0,9 procent expandovaly v březnu o 0,6 procenta. Tržní predikce přitom počítala pouze s 0,2 procenty. Za nečekaným výsledkem stojí zdražení importu potravin o 3,7 procenta, což je nejvíce od března 2011. Meziročně však ceny odepsaly 0,6 procenta a znovu se tak zviditelnila nízká importní inflace, která drží na uzdě tuzemskou cenovou hladinu.

GBP/USD již naplnilo cenovou projekci vlajkové formace během asijské seance, když dosáhlo rezistence 1,6820. Momentálně trh testuje intradenní podporu na hladině 1,6760, její proražení by díky dobrým zprávám z USA mohlo přinést návrat k 1,6720. V případě pokračujícího výprodeje lze za klíčovou úroveň považovat souběh 1,6660 s Fibonacciho linií 61,8.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688