BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  14.03.2014 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, USD/JPY a BOSSAEUR

Americké trhy znovu ve včerejší seanci propadly. Poskytovatelem špatné nálady je momentálně výrazné zpomalení čínské ekonomiky a ukrajinská krize. Ministr zahraničí John Kerry včera oznámil, že v případě oddělení Krymu od Ukrajiny, postihnou Rusko tvrdé ekonomické sankce nejen od USA, ale i EU. Na trzích došlo i k silnému posílení volatility, když index VIX poskočil o 12,0 procent na 16,18 bodu. Propadákem včerejška byl Nasdaq, který odepsal 1,46 procenta. Těsně v závěsu skončil Dow Jones s oslabením o 1,41 procent. Nejméně ztratilo S&P 500, to kontraktovalo jen o 1,17 procenta.

Naopak ze situace těží bezpečné aktiva jako japonský jen, jenž se vůči USD dostal pod úroveň 102. Švýcarský frank dosáhl vůči USD 2 a půl letých maxim a zlato, které si každý den připisuje kolem 1 procenta zisku. Silný jen naopak poslal akciový index Nikkei směrem na jih, na závěr týdne ztratil 3,3 procenta, čímž zažil nejztrátovější den letošního roku. Průmyslové komodity jako měď, železná ruda a ropa jsou kvůli špatným ekonomickým datům z Číny, která nás ani ve čtvrtek nepotěšila maloobchodními prodeji a průmyslovou výrobou.

Japonské finální měření průmyslové produkce za leden ukázalo meziměsíční zlepšení o 3,8 procenta. Oproti původně reportovanému výsledku došlo ke zhoršení o 0,2 procenta, i tak je výsledek velmi solidní, neboť jde o výrazné zlepšení z prosincových 0,9 procent. Index využití kapacit expandoval ve stejném období o 5,9 procenta na 107,3 bodu.

Francouzská inflace si podle harmonizovaného indexu spotřebitelských cen polepšila v únoru o 0,6 procenta ve srovnání s předchozím měsícem. Šlo tak o nejvýraznější posílení od března loňského roku. V meziročním srovnání se cenová hladina zvýšila o 1,1 procenta. Německo potvrdilo hodnotu inflace v únoru na meziměsíční úrovni 0,5 procenta. Maloobchodní tržby ze Španělska zaznamenaly nečekané zlepšení o 0,5 procenta, přitom se očekával propad o více než 0,8 procenta. Úspěšné bylo v tomto ohledu i Holandsko, které získalo 0,8 procent.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD výrazně ve včerejší seanci vyprodalo a v průběhu dneška by se trh mohly dočkat testování rozhodující úrovně 1,3820. Průraz této hladiny by znamenal zneplatnění trendového kanálu a otevřel by vrátka k hlubšímu propadu.

USD/CHF našlo podporu na spodní hraně trendového kanálu a má namířeno k odporu mezi cenami 0,8765 a 0,8777. Proražení této rezistence společně s interní trendovou linií by podpořilo návrat až ke klouzavému průměru 100. Pozor však na falešný průraz, který by negoval výhled.

USD/JPY propadlo velmi rychle k podpoře 101,50 a chystá se tak otestovat platnost rostoucího trendového kanálu. Reakce na tuto úroveň je pro dnešek klíčová, protože propadnutí pod support by otevíralo prostor až k 100,80. Nelze ani vyloučit že po včerejší akceleraci trhu, dnes přijde konsolidace.

Silný výprodej zažil včera index eura BOSSAEUR. Na denním grafu uzavřel graf medvědím outside barem. V případě návratu trhu k úrovni 132,75 na intradenním grafu by se mohl vytvořit impuls k prodeji, jenž by prohloubil ztráty na indexu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688