BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  07.03.2014 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/CHF, USD/JPY a BOSSAUSD

Včerejší náročná seance přiměla americké trhy ke smíšeným datům. Nejširšímu americkému indexu S&P 500 se podařilo uzavřít na nových historických maximech 1 877,03 bodu poté, co počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl na 323 000, což je nejlepší výsledek od prvního týdne z prosince loňského roku. Dařilo se i Dow Jonesu (+0,38%), v červených číslech ale uzavřel technologický Nasdaq (-0,13%).

Hlavní událostí včerejšího obchodního dne bylo zasedání Evropské centrální banky (ECB), které vyšvihlo euro na nová letošní maxima. Společní měnu eurozóny podpořilo hlavně to, že Mario Draghi odmítl desterilizaci operací SMP, rovněž uvekl, že inflace by se mohla přiblížit cílovým hodnotám již v roce 2016, kdy by mohla dosáhnout 1,8%. ECB rovněž zvýšila odhad růstu HDP pro letošní rok o 0,1 procenta. Spokojenost Draghiho s aktuální situaci v eurozóně a připravenost banky zasáhnout v případě zhoršení výhledu vývoje ekonomiky, posílily euro. Na druhé straně evropské akcie po ztrátě naděje na monetární podporu oslabily.

Impulsem k intradenním pohybům byl mimo jiné i projev amerického prezidenta Obamy, který oznámil, že považuje vyhlášené referendum o samostatnosti Krymu za hrubé porušení mezinárodního práva veřejného, v návaznosti na kritiku vyzval Kongres, aby podpořil Mezinárodní měnový fond a navýšil tak objem možné půjčky pro Ukrajinu. Na situaci v Ukrajině nejvíce reaguje zlato, které soupeří s důležitou psychologickou úrovní 1 350.

Vítězem včerejšího dne byli protinožci a jejich měny. Australský (AUD) a novozélandský (NZD) dolar posílily o 0,8 procenta vůči americkému po sérii dobrých zpráv z Austrálie. (obchodní bilance, maloobchodní prodeje, HDP).

Švýcarská nezaměstnanost dostála odhadům a v únoru se udržela na úrovni 3,2 procent. Na této hladině setrvává bez přestávky již od května 2013. Index německých velkoobchodních cen se v únoru propadl o 0,1 procenta. Výrazně tak zklamal ekonomy, kteří očekávali 0,6 procentní zisk. Lednový výsledek byl negativně revidován z 0,4 procent na 0,3 procenta.

Hlavní událostí dnešního dne bude zveřejnění počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti (NFP) v USA ve 14:30. Očekává se číslo 151 000. Nicméně po studené zimě a po sérii horších výsledků tohoto ukazatele bude i dosažení očekávaného čísla bráno velmi pozitivně, zejména americkými akciovými indexy. Investoři totiž už nechtějí více monetárních stimulů, ale solidní makroekonomická data. Bude-li číslo v rozmezí 110 000 (výsledek z ledna) a 150 000 reakce bude neutrální. Kdyby USA nedosáhly na 100 000, hrozí americkým akciím výprodej a dolaru posílení. Důležité rovněž bude, zdali nebude výrazněji revidováno číslo z ledna.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD dosáhlo včerejším posílením horní hrany rostoucího kanálu. Z technického hlediska by dnešní seance měla být korekční, přičemž hlavními supporty jsou cena 1,3820 a Fibonacciho úroveň 23,6. O vývoji ovšem s vysokou pravděpodobností rozhodne výsledek odpoledního NFP reportu.

USD/CHF se chystá otestovat důležitou hladinu podpory 0,8775, která při předchozím testování silně odrazila medvědí snahy. Zda se to povede i tentokrát se trhy dozvědí už v dnešní seanci. Na významu přidává podpoře i skrytá býčí divergence na oscilátoru. Proražení této úrovně by znamenalo vytvoření nových 2letých minim.

USD/JPY dosáhlo ve včerejší seanci silné hladiny rezistence na souběhu Fibonacciho úrovně 50 a horní hrany trendového kanálu. Trh v posledních dnech silně sílil a býčí momentum je ohraničeno strmým kanálem. Průraz této formace by mohl minimálně přinést návrat k Fibonacciho úrovni 38,2.

Index amerického dolaru BOSSAUSD se propadl k podpůrné klesající trendové linii a prozatím osciluje u důležitého supportu 68,00. Z technického hlediska vše nasvědčuje posílení k rezistenci 68,205. Kartami však může zahýbat výsledek dnešního NFP reportu, jehož vyhlášení s největší pravděpodobností zvýší volatilitu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688