Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  24.02.2014 17:08:38

Volkswagen pod tlakem!

Dnešní obchodování na německé burze se nese v mírně pozitivním duchu, kdy trhy stále přešlapují pod svými maximy. Index DAX je aktuálně na hodnotě 9.675 bodů (+ 0,20 %).  Co se týká konkrétních titulů z indexu DAX, tak bych zmínil akcie společnosti Lufthansa, kde se cena v současné době pohybuje na 18,62 EUR (+ 1,36 %) a společnosti Allianz s  aktuální cenou 130,25 EUR (+ 0,85 %). Na druhé straně stojí za zmínku akcie společnosti Volkswagen, které jsou aktuálně na ceně 187,50 EUR (- 6,70 %) z důvodu horších výsledků a plánované akvizice společnosti Scania.

Na pražské burze dnes nejvíce odepisují akce společností NWR (- 7,40 %) a akce společnosti Unipetrol (- 3,46 %). Aktuální hodnota indexu PX je 1.043,40 bodů (- 0,26 %).

Americký index S&P 500 krátce po otevření osciluje okolo hodnoty 1.851,1 bodů (+ 0,80 %) a je vidět, že v USA panuje pozitivní nálada, která se následně po otevření trhů v USA přenesla i do Německa.

Z korporátních zpráv bych ještě konkrétněji zmínil výsledky společnosti Volkswagen. Tržby společnosti byly 197 mld. EUR, což bylo v podstatě v souladu s očekáváním 196,2 mld. EUREBIT (zisk před zdaněním a úroky) dosáhl 11,7 mld. EUR, očekáváno bylo 11,7 mld. EUR. Čistý zisk byl 9,07 mld. EUR - ten už se výrazněji liší od očekávání, které bylo 9,57 mld. EUR. Management také oznámil snížení dividendy na 4,06 EUR (z očekávaných 4,28 EUR) u preferenčních akcií. Volkswagen nabízí 6,7 mld. EUR za zbylý podíl ve společnosti SCANIA. Právě tato informace stojí za dnešním prudkým poklesem ceny.

Můj názor na akcie společnosti Volkswagen je takový, že je tato akcie momentálně vhodná pro nákup, protože společnost nevydala žádné zásadní špatné zprávy co se týká tržeb. Pokles čistého zisku může být spojený s náklady na vývoj nových modelů a technologií. Tudíž si myslím, že je tento pokles pouze krátkodobou záležitostí a akcie se v dalších dnech budou vracet na své hodnoty před tímto propadem.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688