TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.02.2014 19:59:48

SKANDÁL! Rittig jako bůh Zeus. Tento dar dal vysoký státní úředník lobbistovi k narozeninám!

Asi to zná každý z vás. Dáte někomu dárek a po čase byste to nejraději vzali zpátky. To si teď možná říká i ředitel Státního pozemkového úřadu Petr Šťovíček. Reportérka TV Nova Daniela Badejová získala fotografie, na kterých je právě jeden z nejmocnějších státních úředníků společně s nedávno obviněným lobbistou Ivo Rittigem na oslavě jeho narozenin. Petr Štovíček na nich Rittigovi jako dar dává obraz.
 

Ale ne ledajaký. Rittig je na něm vyobrazen jako bůh Zeus, tedy Bůh bohů! Z fotografií je patrné, že kontroverzní lobbista z něj má obrovskou radost.
 

Chtěli jsme od ředitele pozemkového úřadu, aby nám vysvětlil svou návštěvu na Rittigových narozeninách a s fotografiemi ho konfrontovat, Šťovíček byl ale na jednání v Plzni a telefon celý den nezvedal.
 

Proto jsme se obrátili s žádostí o vysvětlení na jeho nadřízeného ministra zemědělství Marianem Jurečkou. "Mně to přijde, řekněme, za hodně nestandardní, aby tak vysoce postavený úředník se potkával s lidmi jako je pan Rittig," komentoval fotografie Jurečka.
 


 

Ministra Jurečku při pohledu na fotky zarazil i zmiňovaný dar - Rittig jako Zeus. "Za prvé ten obraz je dle mého hodně špatný vkus a za druhé je to docela ironie v souvislosti s tím, co teď probíhá okolo pana Rittiga," kroutil hlavou šéf resortu zemědělství.
 

Rittig je totiž obviněn z praní špinavých peněz a to v souvislosti s kauzou tisku jízdenek pro Pražský dopravní podnik. Jeho údajný kamarád Petr Šťovíček přitom disponuje vládou nad úřadem, kterým ročně proteče více než miliarda korun.
 

Jednání šéfa pozemkového fondu ostře odsoudil i Nadační fond proti korupci. "Vzhledem k tomu, že máme na stole církevní restituce, tak se samozřejmě nabízí to, že Ivo Rittig může mít určité zájmy, které směřují nebo budou směřovat směrem k tomuto úředníkovi," uvedl ředitel fondu Petr Soukenka.
 

Petra Šťovíčka tento exces může stát i místo. Ministr zemědělství a jeho nadřízený Marian Jurečka to nevyvrátil, nicméně uvedl, že nechce předjímat. Každopádně už v pondělí si Šťovíčka pozval na "kobereček", aby mu vše vysvětlil.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688