Jana Brožková (Bydlet.cz)
Stavební spoření  |  21.02.2014 10:39:03

Zájem o stavební spoření pokračuje ve strmém růstu

O jednu čtvrtinu – zhruba o tolik vzrostl v lednu zájem o stavební spoření u Českomoravské stavební spořitelny. Lidé si v prvním měsíci nového roku založili celkem 17 835 smluv. Ve srovnání s loňským měsíčním průměrem to představuje nárůst o zhruba 1 300 smluv. ČMSS tak znovu potvrdila své vedoucí postavení na trhu stavebního spoření.

ČMSS pokračuje i letos v rostoucím trendu minulého roku, kdy uzavřela celkem 198 405 nových smluv o stavebním spoření v objemu 87,3 miliardy korun. Leden dokazuje, že zájem o stavební spoření neupadáani v letošním roce. „Velice si toho vážíme. Začátek nového roku potvrzuje, že se po době nejistoty kvůli možným legislativním změnám, ježnakonec nebyly realizovány, do systému stavebního spoření vrátila stabilita, kterou české domácnosti oceňují,“ říká Vladimír Staňura, předseda představenstva ČMSS.

Ukazuje se, že Češi stále vnímají stavební spoření jako jednu z nejbezpečnějších a nejvýhodnějších finančních služeb na tuzemském trhu. Přispívá k tomu i skutečnost, že nabízí v porovnání s ostatními spořícími produkty jednu z nejlepších forem zhodnocení vlastních úspor za účasti státní podpory. „Lidé si uvědomují, že se aktuální úrokové sazbě 2,4 procenta v současnosti nevyrovná žádný konzervativní druh spoření. Domácnosti také často využívají možnost snadného získání půjčky na bydlení,“ dodává Vladimír Staňura.

Ve financování bydlení je ČMSS dlouhodobě nejvýznamnějším hráčem na tuzemském trhu. Od vzniku společnosti až do konce loňského roku si právě do ČMSS lidé přišli pro více než 955 000 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v objemu 319 miliard korun. Největší díl z celkového počtu poskytnutých úvěrů, tedy více než 44 % úvěrů, použili klienti na rekonstrukce a modernizace svých domovů. Na objemu poskytnutých úvěrů se naopak největší měrou podílely koupě bytů a rodinných domů. Na tento účel klienti vynaložili více než 118 miliard korun.

„Jsem i nadále přesvědčen, že letošní roku bude pro ČMSS představovat výrazné oživení jak v uzavírání nových spořicích smluv, tak i v úvěrových obchodech,“ říká Vladimír Staňura a dodává: „Začátek nového roku je toho důkazem.“









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688